Mille Nikolajsen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

At vælge sit kommende studie er svært. Jeg har personligt selv været en af de mennesker, der aldrig helt vidste hvad jeg ville. Dette resulterede i 4 tænke-år efter gymnasiet, hvor jeg spekulerede på om det overhovedet var fordelagtigt for mig at tage en videregående uddannelse.

For at kunne komme frem til en konklusion var research vigtigt, og jeg startede derfor med mit første dilemma ”Hvad vil jeg?”.
Et kringlet spørgsmål, der ikke lige er sådan til at besvare. Men i mine 4 tænke-år havde jeg lært hvad jeg bestemt IKKE ville. Jeg benyttede mig derfor af udelukkelsesmetoden, og fik det kogt ned til et par brancher. I de udvalgte brancher kiggede jeg på jobopslag, og noterede mig hvilke krav der blev stillet, for overhovedet at blive overvejet som potentiel kandidat til jobbet. Dette besvarede derfor mit andet dilemma ”Vil det være fordelagtigt for mig at studere?”. Næsten alle jobopslag indenfor de udvalgte brancher, krævede en videregående uddannelse, og svaret var derfor klokke klart.

Hvorfor så CBS? – Jeg havde tilbragt de sidste 4 år i udlandet, og havde derfor svært ved tanken om at komme hjem til lille Danmark. Jeg valgte derfor at skulle studere i den største by i Danmark, for lettere at kunne sluge pillen om at skulle tilbage igen. Business-branchen var den jeg havde størst interesse i, og da CBS lå i København og tilbød en bred vifte af business-relaterede studielinjer, var valget oplagt.

Min uddannelse

Det var et kæmpe chok at starte i skole igen. Chokket kom ikke kun fra faktummet af at skulle starte i igen efter så mange år på arbejdsmarkedet (jeg havde ikke åbnet en bog i 4 år), men også af menneskerne. Jeg havde hørt rygterne om International Business linjen, langt før jeg startede min søgen efter en videregående uddannelse. Jeg blev derfor positiv overrasket, der jeg lærte menneskerne at kende, og fandt ud af at alle var ekstremt søde og hjælpsomme.

Udover at studiet i sig selv ikke kun er relevant for brancherne jeg ønsker at træde ind i, så giver det også en god forståelse for omverdenen, der kan bruges i hverdagen (dog forekommer det selvfølgelig, at der er nogle fag der er en del sjovere end andre). Jeg har derfor ikke svært ved at finde motivation til at studere, efter jeg lærte hvilken studiemetode der passede mig bedst.

Gode råd

Mit eneste og bedste råd til de kommende studerende: Deltag i så meget som muligt fra starten! Folk har det med at gruppere sig efter et stykke tid, så det er vigtigt at lære en masse at kende fra starten. På den måde får du et stærkt socialt netværk, der bliver din ”rock” igennem studiet. Jeg havde personligt aldrig klaret mig igennem det første år, uden mit netværk og tætte venner.

Studerende på IB

Hør hvad studerende på IB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.