Thomas Damkjær Matzen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I forbindelse med mit uddannelsesvalg hjalp det mig at opstille nogle udvælgelseskriterier, som jeg personligt fandt meget vigtige og relevante for mit uddannelsesvalg. På baggrund af disse kriterier undersøgte jeg en masse forskellige uddannelser, og mit valg faldt i sidste ende på International Business (IB), fordi jeg følte, at det var det bedste match.

De føromtalte kriterier omfattede:

  • Uddannelsen skulle foregå på engelsk
  • Uddannelsen måtte meget gerne have et internationalt perspektiv
  • Uddannelsen skulle matche mine interesser (erhvervsøkonomi, business etc.

CBS og (de fleste) andre universiteter har hjemmesider med meget information om deres respektive uddannelser. Jeg brugte meget tid på at sætte mig ind i alle de uddannelser, som jeg fandt spændende. Derudover hjalp det mig også meget at tage til Åbent Hus, hvor man får muligheden for at snakke med og stille spørgsmål til CBS-medarbejdere og studerende. Inden jeg var til Åbent Hus var IB mit førstevalg, men jeg var stadigvæk meget i tvivl, om det nu var det rigtige. Meget af denne tvivl forsvandt dog efter at have været til Åbent Hus.

Min uddannelse

IB er et meget individuelt studie. Således er eksamener som udgangspunkt individuelle, og CBS laver ingen obligatoriske studiegrupper på dette program (kan dog naturligvis oprettes internt mellem studerende). Dette er vigtigt at have in mente – især hvis man trives med meget gruppearbejde.

IB er også kendetegnet ved at have den såkaldte quarter-struktur, hvilket vil sige, at vi typisk har 2 fag ad gangen i cirka 7-8 uger, som vi afslutter med eksamener i slutningen af hvert quarter. Personligt er jeg en stor tilhænger af denne struktur, da det giver muligheden for at fokusere intensivt på 2 fag i en kort periode, hvilket jeg synes giver et godt læringsmæssigt udbytte. På den anden side er det værd at bemærke, at man på IB til gengæld ofte har eksamener, idet hver quarter afsluttes med eksamener – så hvis man føler sig meget presset af eksamensperioder, bør man overveje, om man vil trives i et miljø, hvor der tit er eksamensperioder.

Gode råd

1

Tag til Åbent Hus ifm. dit studievalg og snak med medarbejdere og studerende fra de uddannelser, som du har i overvejelserne.

2

Deltag i sociale events såsom introugen – det er en perfekt mulighed for at skabe sociale relationer.

3

Brug dine medstuderende.

Studerende på IB

Hør hvad studerende på IB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.