Camilla Birk Olsen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg var meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle søge ind på efter gymnasiet. Jeg havde cirka alle tænkelige uddannelser oppe at vende i mit hoved og syntes, der var mange forskellige uddannelser, som lød interessante. Derfor syntes jeg, valget var virkelig svært at tage med frygten for at vælge forkert, hvilket resulterede i to sabbatår.

Til sidst ville jeg gerne i gang og måtte derfor tage en beslutning. Det, som jeg hjalp mig med at vælge, var at gennemgå fordelene og ulemperne ved uddannelserne, at tage til åbent hus samt studiepraktik. Jeg var dog stadig ikke 100 procent sikker på mit valg, for man kan læse nok så meget om de forskellige uddannelser – og tro mig, det gjorde jeg – men man ved først rigtigt, hvad det er, når man selv har prøvet det. Så til sidst sprang jeg bare ud i det min mavefornemmelse havde det bedst med.

Jeg endte med at vælge at læse international business på CBS, fordi det er en meget bred uddannelse. Den åbner for mange muligheder og kandidater, hvilket jeg syntes er rart, da jeg endnu ikke ved præcis, hvilken retning jeg gerne vil gå. I løbet af uddannelsen får vi lov til at få indblik i mange forskellige emner, og forhåbentlig kan det hjælpe mig med at gøre mig mere afklaret.

Min uddannelse

Inden jeg startede på International Business, var jeg meget nervøs for, at alt på uddannelsen er på engelsk. Det syntes jeg var grænseoverskridende, da jeg ikke var særligt tryg ved at snakke engelsk. Jeg er dog blevet positivt overrasket over, hvor hurtigt det kommer til en. De første uger kan godt være hårde, men lynhurtigt tænker man sådan set ikke over det.

En anden ting, som er lidt specielt ved International Business linjen er, at vi har quarter struktur. Det vil sige, at et år er delt ind i fire quarters i stedet for to semestre. Jeg synes selv, det er dejligt, da man har færre fag af gangen, og dermed bedre kan koncentrere sig om de fag man har. Det er derimod også mere intenst, og man har fagene i kortere tid.

Til sidst var jeg ret nervøs for de mennesker, jeg skulle til at gå med på uddannelsen, da man som nordjyde havde hørt lidt om, hvilke typer der går på International Business. Igen er jeg blevet positivt overrasket. Der er så mange forskellige mennesker fra nær og fjern, at der nok skal være nogle man klikker med.

Mine råd

1

Følg din mavefornemmelse når du skal vælge og lad være med at tænke over, hvad alle mulige andre syntes om dit valg.

 

2

Du kan altid vælge om – og det er der intet galt i. For mig gav det en ro i maven at vide man altid kunne vælge om, hvis ikke det viste sig at være noget for mig.

3

Kig på fagene. Det hjalp mig meget at kigge på, hvilke fag uddannelserne indeholder, og hvad fagene indebærer. Navnet på uddannelsen er en ting, men hvad uddannelsen rent faktisk indeholder er en anden ting.

Studerende på IB

Hør hvad studerende på IB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.