Caroline Knudsen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg har ikke altid vidst, at jeg ville læse hverken IBP eller generelt på CBS. Det var først noget jeg fandt ud af i sidste øjeblik, og det var helt sikkert det internationale aspekt i uddannelsen og CBS, der gjorde at jeg endte med at vælge uddannelsen! Jeg vil virkelig gerne til udlandet, og udforske noget af alt det, vi ikke har mulighed for i Danmark, og derfor synes jeg det passer perfekt med IBP. På den måde er det jo også virkelig fedt med alle de internationale studerende, der er på studiet, så man virkelig får et billede af andre kulturer og møder virkelig mange interessante personer.

IBP er lidt anderledes i kombinationen af politik og business, og den sammensætning syntes jeg var spændende. Derudover har jeg altid vidst, at jeg gerne ville læse i København, jeg synes det er en by, der ikke byder på andet end muligheder. Både i form af akademiske muligheder, som fede og relevante jobs og ekstra ting, man kan lave i den forbindelse, men også i form af at møde nye, spændende mennesker og opleve en masse forskellige ting, mens man studerer.

Min uddannelse

IBP er helt sikkert et unikt studie – og bredt. Det, at det både indeholder fag indenfor politik og økonomi/business er virkelig fedt, uden tvivl, men det gør også, at der for stort set alle er nogle fag, man ikke er helt så glad for, som andre. Det er helt sikkert en udfordring, men man lærer også virkelig hurtigt, at det er helt okay, for det er sådan for alle. Og det er også noget af det, der er spændende, for man lærer altid noget nyt! Derudover er det noget af det, der kan drive én i en retning af, hvad det er, man gerne vil – om man er mere til Microeconomics eller Political Science.

Selv har jeg fundet ud af, at jeg klart er mere til business-siden, og både gennem fag som Financial Accounting, men også studenterorganisationer og muligheder som Case Club og CBS International Case Teams har givet mig en idé om, at jeg godt kunne se mig selv som konsulent en dag.

Dog er noget af det vigtigste at fremhæve om IBP den fantastiske kombination af det faglige og det sociale. Der sker altid noget, og alle er så åbne og glade, så der vil altid være nogen at snakke med og noget til at tage tankerne væk fra når der er lige mange nok sider at læse.

Personligt har jeg blandt andet brugt IBP Union, som er IBP’s studenterorganisation, der planlægger arrangementer mellem himmel og jord, til at tage mine tanker væk fra de hårdere ting ved studiet!

Gode råd

1

Vær klar på at tage ansvar. Der er ingen, der tager fravær eller får dig til at læse dine lektier mere, så det er helt sikkert en god idé at være struktureret.

2

Vær åben. Snak med dem omkring dig, I er der alle for at få det bedste ud af at studere. Hellere tag til en social ting for meget, end for lidt – du fortryder det aldrig.

3

Vær klar på udfordringer. Det SKAL være udfordrende at studere, og det bliver det også – så sammenlign dig ikke med andre, og husk at minde dig selv om, at du er god nok og gør alt, du kan!

STUDERENDE PÅ IBP

Hør hvad studerende på IBP har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.