Sofie Mark Helwigh

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Efter gymnasiet var jeg overbevist om, at det der med at gå på universitet ikke var noget for mig. I fem år arbejdede jeg mig op i forskellige servicevirksomheder og endte som butikschef i Lagkagehuset. Men så ramte covid-19-pandemien serviceindustrien, og det var nok første gang siden gymnasiet, hvor jeg havde tid til at trække vejret og reflektere over min fremtid.

Jeg fandt frem til, at jeg drømte om at arbejde inden for HR og talentudvikling, da jeg elsker at hjælpe andre, optimere opgaveløsningen i den daglige drift og udvikle mennesker. Men for at komme i betragtning til de jobstillinger, jeg ønskede at besidde, var jeg nødt til at tage en videregående uddannelse til 1) at sikre mig en stabil fremtid i servicebranchen og 2) for ikke at blive betvivlet på min faglighed.

Jeg valgte “Business administration and service management” for at få et internationalt perspektiv på detail- og serviceindustrien. Samt for at få noget teori på de praktiske færdigheder som jeg havde brugt og udviklet i min tid i servicebranchen.

Min uddannelse

Jeg synes det er supermotiverende at studere “Business administration and service management”, da programmet giver en bred indsigt i forretningsdrift som regnskab, marketing, produktudvikling, ledelsesmæssig beslutningstagning, teamarbejde osv. Hvilket gør det muligt for mig at kunne optimere en virksomheds drift på mange forskellige niveauer.

Det at bacheloruddannelsen berører så mange forskellige elementer i en virksomhed, tror jeg skaber et godt grundlag for at afsøge, hvad du synes er interessant og derfor er du i stand til at træffe den rigtige beslutning om hvilken retning du gerne vil specialisere dig i på kandidatuddannelsen.

Dog er det sociale aspekt ved at studere lige så vigtigt som det faglige for mig. Jeg har mødt en af mine bedste venner til CBS running, der finder sted hver mandag. Derudover var jeg i foråret så heldig, at jeg fik lov til at deltage i Female Leadership Academy. Deltagelsen på akademiet gav mig et netværk fyldt med passionerede kvinder og jeg fik værktøjer til at udviklede mig selv indenfor områder som personlig branding, forhandlingsteknik og kropssprog.

Jeg synes det er fantastisk, at der er så mange forskellige muligheder for sociale og fritidsaktiviteter på CBS. Det er kun dig selv, der sætter grænsen for, hvor meget du vil deltage i. Hvilket kan være lidt udfordrende, hvis du er en social sommerfugl som mig 😉

Gode råd

1

Vælg en bachelor, som du synes er spændende, da 100 siders lektier kan være hårde at komme igennem, hvis du ikke brænder for dit bachelorprogram.

2

Slap af – ingen er den perfekte studerende. Det tager tid at finde det rigtige balance mellem det sociale, arbejde og studiet.

3

Deltag i en studenterorganisation for at udvide dit netværk og møde nye fantastiske mennesker.

Studerende på SEM

Hør hvad studerende på SEM har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.