Ida Mikkelsen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg besluttede mig for at studere på CBS pga. de internationale bachelorer som de tilbyder. Jeg voksede op i udlandet og tog min gymnasieuddannelse på engelsk, så det passede mig rigtig godt at studere en bachelor på engelsk. I gymnasiet var jeg meget interesseret i business-fagene og derfor var CBS det perfekte match -kurserne matchede med hvad jeg gerne ville og mine egne interesser. Jeg valgte IST pga. hvor international uddannelsen er og pga. dens unikke struktur. Helt specifikt var der især var det obligatorisk udvekslings og praktik som fangede min interesse med det samme. Det ville jo give mig en chance for at tage et semester i udlandet og møde en anden kultur end det jeg er vant til og det ville give mig en mulighed for hands-on experience som kunne supporte de teoretiske aspekter, vi lærer på uddannelsen.

Det skal lige siges at CBS ikke var mit første valg. Lige efter gymnasiet brugte jeg 1,5 år på jura studiet på KU. Jeg fandt ud af dette ikke var det jeg ville, så jeg droppede ud og startede herefter på IST. Og det er en beslutning som jeg endnu ikke har fortrudt.

Jeg var helt klart nervøs for at skulle møde så mange nye mennesker, men på samme tid også virkelig spændt. Spændt på at møde nye mennesker og få nogle nye venner – det var jo mennesker jeg skulle bruge de næste 3 år med. Jeg var både spændt og nervøs for om jeg ville matche med de mennesker jeg skulle studere med. Nervøs for om de ville kunne lide mig og hvad de ville tænke omkring mig. Men det gik rigtigt godt, langt bedre end jeg nogensinde kunne have forestillet mig. Jeg har mødt nogle fantastiske mennesker med meget forskellige baggrunde. Alle er I samme båd – vi møder alle op og er enige om at vi skal igennem de næste 3 år sammen – samtidigt med at vi skulle have det sjovt.

Min uddannelse

Det jeg finder mest spændende ved uddannelsen er mixet mellem de generelle fag og de maritime fag. De maritime fag bliver undervist af lærere som er utroligt interesserede i det de underviser og de ved rigtig meget om det. De er super engagerede og i visse fag hiver de gerne gæsterundervisere som virkelig er et plus og giver utrolig godt ift. forståelsen af industrien.

Det mest udfordrende har været at vænne sig til “quarter structure.” Så I stedet for semestre kører vi med 2 fag i kvartalet, hvilket betyder at man er på hele tiden og at det nogengange kan være svært hele tiden at være up to date. Jeg skulle lære at strukturere min tid, mit pensum og eksamensforberedelse. Her var mine klassekammerater en utrolig god hjælp og de hjalp mig virkelig med at komme igennem den første tid.

Det sociale aspekt er rigtigt godt! Det er et lille program på omkring 60 studerende, så man kommer til at kende alle sammen. Det betyder også at vi har et rigtigt sammenhold. Det er vigtigt at sige at de her mennesker er dine klassekammerater og IKKE konkurrenter. Vi har også rigtig mange sociale arrangementer. I år havde vi vores første Shipping Galla hvilket var en kæmpe succes. Det var både nye studerende og gamle, så man kunne networke og så var det bare en super fed aften. Der er også mulighed for at møde mennesker i industrien gennem Shipping Union – her kan du også møde andre studerende!

Uddannelsen har været et godt match for mig fordi jeg drømmer om en international fremtid. IST og shipping industrien er begge så internationale som det bliver. Jeg har altid forestillet mig at min fremtid skulle bestå af at kunne rejse med det jeg laver for a living og det giver IST mig helt klart en mulighed for. Jeg ser mest frem til at skulle på udveksling og i praktik. Det der overraskede mig mest var mængden af individuelt arbejde og individuelle eksamener. Der er ikke meget gruppearbejde eller gruppe eksamener på uddannelsen, så man er meget efterladt til sin egen viden og sin egen præstation på godt og ondt.

Gode råd

1

I forhold til studiestart – vær med så meget som du overhovedet kan. Det er et lille program og det er helt klart en del af charmen. Du kommer til at lære mange fra studiet at kende under introugen og det er en god ide at fokusere på det sociale før det akademiske begynder at fylde for meget.

2

Noget jeg ville ønske jeg havde vidst før jeg startede var at det er okay ikke finde overgangen fra gymnasiet til universitetet let. Det er en stor forandring og man kommer helt klart ud af ens comfort zone. Jeg havde rigtig svært ved at jeg ikke kunne være god til alt i hvert fag. Jeg oplevede især de mere matematiske kurser – statistik og mikroøkonomi – var for mig svære, men jeg kom igennem det ved at have en virkelig god studiegruppe som kunne støtte mig. Og husk, at en reeksamen ikke er the end of the world! Man skal lige vænne sig til universitetslivet, men det er helt klart det værd.

3

Det der fungerer for mig er at jeg kan balancere mit akademiske liv, mit sociale liv og mit arbejdsliv. Det er en svær balance at finde og det er forskelligt fra person til person, hvad der fungerer, men det handler bare om at prøve sig frem. Du kommer helt klart til at opleve at det ene fylder for meget eller at det andet fylder for lidt på visse tidspunkter. Det er helt klart et must for mig at balancen er der.