Kasper Pedersen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg ansøgte om at komme ind på BSc Business Administration and Sociology på CBS (forkortet BSc Soc), var det ikke fordi, at jeg var fuldstændig afklaret med mine interesser og min fremtidige karriere. I stedet var jeg i perioden op til min ansøgning ret frustreret, fordi jeg blev ved med nøje at overveje alle mine muligheder, men jeg havde virkelig svært ved at beslutte mig. Jeg overvejede “ren” sociologi, antropologi, historie, lidt tanker faldt på matematik, samt diverse CBS-uddannelser, deriblandt BSC Soc.

Da jeg endelig valgte BSc Soc var det baseret på den antagelse, at jeg her kunne kombinere teori med praksis og få en god forståelse for hvordan sociologi og business administration relaterer sig til hinanden. Det var vigtigt for mig, at min uddannelse ikke kun involverede abstrakt teoretisk viden, men at den også indebar relaterbar og virkeligsnære cases og opgaver.

Mit studie

For at bygge videre på det jeg skrev om vedrørende mit studievalg, så er det mest spændende ved min uddannelse dens inklusion af både teori og praksis. Langt det meste af den viden jeg har lært, kan forstås og/eller benyttes i virkelige cases. Dette har jeg specielt kunne bruge i mit studiejob som juniorkonsulent ved et lille konsulenthus i indre København, hvor jeg flere gange har erfaret, at min uddannelse har klædt mig godt på ift. de emner, termer og teorier, som jeg har kunne benytte i mit arbejde. Dette inkluderer f.eks. teorier og termer som effektiv organisationsstruktur og kommunikation fra fag som ’Introduction to Organisational Sociology’, samt viden om projektarbejde fra mit udvekslingssemester ved University of Glasgow, hvor jeg havde et fag kaldet ’Project Management’.

En anden essentiel ting som har betydet meget for mine studier på CBS har været det at finde mig en velfungerende studiegruppe. En god studiegruppe bidrager meget både til ens sociale liv på studiet såvel som ens faglige niveau, men det er ikke altid ligetil at finde den ideelle studiegruppe. Man er nødt til at spørge meget omkring sig i starten og forventningsafstemme en masse hen ad vejen, men når det så lykkes, så er det dét hele værd. Gennem mit andet og tredje år på min bachelor var jeg en del af den samme lille studiegruppe på tre personer, hvilket gav mig muligheden for at stille spørgsmål, debattere teorier og cases, forberede til eksaminer, eller bare afstresse socialt, hvis det nu skulle ske at studiet eller andet fylder for meget i en periode.

Gode råd

1

Mit første råd ville være, at hvis du er i tvivl om uddannelsen er det rigtige i starten, så vent med at lave en endelig afgørelse indtil efter de første to-tre semestre. Fundamentet som bliver lagt i de første to semestre kan være langsommeligt, kedeligt og kan til tider føles helt irrelevant. Dette gjorde mig meget i tvivl i starten, om hvorvidt jeg havde valgt den rigtige uddannelse, men jeg kan i dag konstatere, at det fundament er absolut essentielt for de mere interessante fag og emner man får om senere hen.

2

Derudover, lad være med at stresse over hvordan folk omkring dig studerer. At studere er en meget subjektiv ting, så gør hvad der passer dig og hvad du føler der gavner dig og din læring. Nogle personer lærer bedst ved at skrive noter på deres computer og ikke stoppe med at trykke på tasterne igen før efter lektionen er slut. Selv lærer jeg bedst ved at lytte og være aktivt deltagende i diskussioner og stille uddybende spørgsmål i undervisningen, uden nødvendigvis at skrive noter til særlig meget. Godt for os. Det betyder ikke at du behøver at gøre det samme – mærk efter hvad der føles rigtigt og hvad der gavner din forståelse mest i undervisningen.

STUDERENDE PÅ SOC

Hør hvad studerende på SOC har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.