PAULINE FRIJS-MADSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Valget om at læse på CBS var relativt naturligt for mig da jeg vidste jeg gerne ville læse på engelsk i København. Derudover ville jeg gerne læse noget som var relevant indenfor business men stadigvæk matchede min personlige interesse for mennesker, kulturer og samfund – hvorfor BSc. Soc var mit naturligt valg af Bachelor. Inden jeg søgte var jeg meget i tvivl om hvordan studiemiljøet ville være og hvorvidt konkurrence virkelig var så slemt som jeg frygtede – heldigvis synes jeg BSc. Soc var et virkelig afslappet studiemiljø hvor folk ofte havde gode samtaler til forelæsningerne og hvor der er plads til at danne sin egen holdning til tingene.

Min uddannelse

Det som jeg har fundet udfordrende ved BSc. Soc er at man til tider kan føle at fagene er lidt for sociologisk præget uden at gå i dybden. Jo længere man kommer i bacheloren vil man dog finde ud af at de forskellige fag hænger sammen og at der ofte bliver bygget videre på noget man har lært i starten. Det giver mig en følelse af at tingene hænger lidt mere sammen. Jeg blev bachelor i sommeren 2021 og skal til at starte min Kandidat på CBS. Kandidaten International Business and Politics (IBP) er vores naturlige overbygning på SOC og jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Det er overraskende hårdt at komme fra gymnasiet til universitetet. Der er en del mere selvdiciplin og der er ikke nogle som holder øje med dig på samme måde som i gymnasiet (gennem prøver og quizes). På SOC har man mest bare en semester eksamen som skal afgøre hvorvidt man har forstået et fag hvilket godt kan være udfordrende lige i starten. Man lærer dog hvordan man bedst kan forberede sig til de forskellige eksamensformater og heldigvis har man også sine medstuderende til at gennemgå de svære emner med.

Det jeg har været mest glad for ved BSc Soc. Er at der er frirum til man virkelig kan danne sig en mening med emnerne – hvilket jeg tror også er det sociologiske element i bacheloren. Selvfølgelig er der fag som Managerial Economics og Corporate Finance hvor der svar som er rigtige og forkerte rent matematisk men jeg synes at mange af de mere teoritunge fag giver plads til ens egne holdninger. Derudover så har jeg været glad for at det er en relativ lille bachelor hvilket betyder man kan genkende og snakke med mange fra sin årgang hvilket også gør det lidt mere trygt at komme til forelæsningerne.

Gode råd

1

Vælg den uddannelse du synes lyder spændende og som passer til dine personlige interesser – ikke den du tror vil se bedst ud på CV’et eller den med det højeste snit – så kan det godt blive 3 lange år.

2

Personligt var jeg glad for at vide at der er rigtig mange kandidater man kan søge efter man har læst BSc. Soc. Det gør det også lidt mere trygt når man skal tænke på det næste skridt i ens studieliv.

3

Der vil altid være andre som føler sig overvældet i studielivet – derfor er det vigtigt at åbne op for sådanne samtaler selv hvis andre kan virke som om det hele bare kører.

Studerende på SOC

Hør hvad studerende på SOC har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.