AGNES HØY-THOMSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg har egentlig altid været ret sikker på, at jeg skulle læse noget med økonomi, og jeg ville gøre det på CBS. Dog var jeg virkelig i tvivl om, hvilken linje jeg skulle vælge – jeg var rigtig god til matematik, men en engelsk linje lød også spændende, og det skulle være en linje, hvor jeg følte, at jeg blev ‘rigtig økonom’. Jeg brugte lang tid på at gennemgå alle bachelorfagene på enkelte uddannelser, jeg fandt spændende sammen med et familiemedlem, der havde taget en kandidat på CBS. Hun hjalp mig med at afkode, hvad fagene betød, og hvilke kompetencer de hver især ville give mig. Ud fra det blev jeg til sidst klar over, at jeg skulle ind på HA Almen. Jeg må dog indrømme, at HA Almen også lidt var det ‘sikre valg’, da det er en uddannelse, folk ved hvad er. Derudover valgte jeg også, fordi det er en bred uddannelse, og man kan gå i mange retninger efter bacheloren.

Min uddannelse

Jeg har virkelig været imponeret over alle de arrangementer og events, som CBS afholder. Jeg kan huske en dag, jeg trådte ud fra en forelæsning i lobbyen på Solbjerg Plads og derude havde Ørsted lavet en kæmpe event med store, flotte billeder og kager drysset i grøn, så det så ‘bæredygtigt’ ud. Overalt stod der også medarbejdere derfra, som var klar til at besvare alle ens spørgsmål om, hvordan det var at arbejde i Ørsted. Det er så fedt og se, at CBS har en solid forbindelse til erhvervslivet, og at erhvervslivet gør rigtig meget for at tiltrække os studerende. Sådanne events har jeg ikke hørt om på andre universiteter.

Det mest udfordrende ved at være startet på HA almen har klart været presset. Folk omkring en er virkelig motiverede og dygtige, og man er bare ikke altid den bedste mere. Man hører om alle de vilde konsulenthuse og de store banker, og man kan nemt føle sig presset og tænke, at det er ens eneste mål. Derudover vælter det ind med eksaminer, og man skal på HA Almen hele tiden være klar på en ny eksamen eller projekt lige om hjørnet. Det er et højt tempo, og jeg har selv øvet mig meget i at følge med så godt jeg kan og ikke gå ned pga. en dårlig karakter for ‘åh nej nu ender jeg ikke i Mckinsey eller Mærsk’.

Gode råd

Mit gode råd til dig

Mit bedste råd er klart at gå på oplevelse i alle de klubber og events, CBS har at tilbyde. Jeg så selv en dag en plakat fra CBS Talks, hvor TDC’s CEO ville komme og holde et foredrag. Jeg tog min gode ven med, og vi blev så inspirerede af hende. Lige siden har jeg været til alle begivenheder arrangeret af CBS Talks. Hvad jeg først fandt ud af senere var, at næsten alle CBS’ begivenheder ligger på Facebook – det er genialt, for trykkede jeg ‘deltager’, dukkede det op hos mine medstuderende, og vi endte med at tage af sted rigtig mange til diverse begivenheder. CBS har afholdt events som bæredygtighed, Blockchain, Women in Tech, og jeg har fået ideer til, hvor jeg muligvis kunne ende henne, når jeg på et tidspunkt er fået min kandidat fra CBS.

Studerende på HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.