Christopher Boilesen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg kommer fra Aabenraa og CBS var derfor ikke ligefrem det nærmeste uddannelsessted. På daværende tidspunkt havde jeg heller ikke særlig mange relationer i København. De fleste af mine venner drog til Århus, men jeg havde nok bare lyst til at prøve noget helt nyt og bo i hovedstaden, hvorfor jeg valgte at starte på CBS. Og det har helt sikkert været det hele værd, fordi man netop kaster sig ud i en ”uvant” situation og får en masse nye indtryk og møder nye mennesker.

Kort inden studiestart afholder CBS introdage, som jeg kun kan anbefale at deltage i. Det giver mulighed for at komme lidt tættere på sine kommende (studie)venner.

Ligesom så mange andre havde jeg også svært ved at finde noget at bo i, så hvis du er relativt sikker på, at du kommer ind, kan jeg kun anbefale at søge bolig i god tid.

Min uddannelse

Inden jeg startede på HA Almen var jeg lidt nervøs for, hvor hårdt det ville blive. Der er mange deleksaminer på HA Almen og det skræmte mig nok en smule. Men man vænner sig til det, og på nogle punkter kan det også være en fordel med deleksaminer, fordi man på den måde får en indikation på, om man har styr på pensum eller lige skal ligge lidt mere energi i faget inden næste eksamen.

Selvom det er en krævende uddannelse, er jeg stadig glad for at jeg har valgt at læse HA Almen. Der er mange økonomiske fag, som kræver man skal kunne løse ”talopgaver” på baggrund af pensum. Dette har bl.a. givet mig mulighed for at kunne lære pensum ved at sidde med øvelsesopgaver og ikke kun ved at læse bøgerne, altså lidt en form for ”learning by doing”. Generelt set kan jeg egentlig også godt lide at arbejde med tal, hvorfor uddannelsen passer godt til mig.

 

 

Gode råd

1

Hvis du overvejer at læse en af CBS´ HA-uddannelser (Almen eller med tilvalg) så sæt dig grundigt ind i hver enkelt uddannelse du overvejer. Det gøres bedst ved at læse fagbeskrivelserne igennem og evt. skrive til nuværende studerende. Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at lytte til sin egen mavefornemmelse, da man hurtigt kan komme til at skabe mening på baggrund af andre meninger og forhold.

2

Hvis du frygter at skulle læse tonsvis af bøger, så bare rolig. Jeg læser ikke alt og kan stadig følge med i undervisningen. Nogle læser mere end andre, men det handler om at finde din egen studieteknik.

3

Deltag i introugen/rusturen, det er skide sjovt

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.