Liam de Place Rahbek

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg vidste allerede da jeg skulle vælge gymnasie at den matematisk og økonomisk orienterede del havde min interesse, hvorfor valget faldt på HHX. Herefter blev jeg bekræftet i at det merkantile område havde min interesse hvoraf CBS var en naturlig overbygning af netop dette, med sine erhvervsøkonomiske og -sproglige fagområder.

Mine forventninger til CBS var at blive fagligt udfordret samt at finde ligesindede studerende der havde samme interesse som mig og dermed skabe en social omgangskreds. Det faglige niveau bliver man udfordret på, da pensum er stort og man lærer enormt hurtigt hvordan man bedst formår at strukturere læsning samt forberedelse til eksaminer. Dette resulterede i at jeg fagligt samt strukturelt havde en stejl læringskurve især i starten, da man hurtigt finder ud af hvordan man individuelt bedst forbedre sig til sine kommende eksaminer.

Det sociale liv har qua Covid-19 været relativ begrænset, men der er massere af muligheder for dette, og i min studiegruppe samt klasse har vi mødtes relativt ofte, da en stor del af ens studie er det sociale liv. CBS har et bredt udvalg af studenter foreninger og uanset hvad hjertet begærer er der helt sikkert en forening for dig. Vi har også Nexus (studiecafe). Desværre har jeg ikke selv haft æren af opleve Nexus charme, hvilket er noget jeg stadig ser frem til.

Opdelingen i mindre hold har klasselignede træk. Dette syntes jeg er en fed opdeling fordi man kender de personer man møder ind til i ”klassen”, så man ikke hver gang træder ind i et stort auditorium, og ikke kender en stor del af de andre studerende.

Min uddannelse

HA Almen er en uddannelse primært med fokus på de økonomiske fag. Personligt har statistik været et utroligt spændende fag for mig. Dette skyldes at man på baggrund af faktiske data, kan prognosticere f.eks. salg, en aktie kurs eller andet meget konkret. For mig giver det teoretiske bedst mening, når det bliver gjort virkelighedsnært, relaterbart og konkret. Dette tilbød statistik, hvorfor jeg fandt dette fag utroligt interessant.

HA almen er en uddannelse med mange eksaminer, hvilket der kan være fordele og ulemper ved. Personligt ser jeg primært fordele ved denne struktur. Dette tvinger en til at holde styr på pensum kontinuerligt. Samtidigt skal man holde flere bolde i luften og prioritere fagene korrekt, for undervisningen fortsætter samtidig med at du eksempelvis kan have en statistik hjemmeprøve.

På nuværende tidspunkt er min ambition at specialisere mig indenfor strategi og eller finansiering. Jeg har erhvervet mig et job i IT branchen, da jeg ønskede at blive klogere på en branche jeg fandt ugennemsigtig og abstrakt. Dette finder jeg utroligt interessant, hvorfor jeg ikke er sikker på mit valg endnu. Ud fra dette finder jeg ro i at have valgt HA almen fordi det giver adgang til et bredt udvalg af overbygninger. Der er dermed plads til at være usikker på ens fremtidige valg på HA Almen.

Gode råd

1

Strukturer hverdagen
Strukturering af hverdag i form af to-do lister, kalender, og prioritering, da man ikke kan nå det hele.

 

2

Strukturering pensum og dine faglige udfordringer
Strukturering af pensum ift. hvad der er gennemgået og hvor godt man forstod det. Herefter kan man anvende ” Spaced repetition”. Dermed kan man hurtigt op til eksamenen overskue hvad man havde svært ved, og dermed prioritere ens tid på netop dette.

3

Regn opgaver og kontinuerlige gentagelse af pensum
Lave gentagende opgaver løbende også efter opgavesættet er blevet gennemgået. Hav ikke kun fokus på at læse pensum. For mig sidder det bedre fast ved at løse opgaver. Når jeg løser opgaver løbende, husker jeg det bedre, og jeg har løst opgaverne løbende og ikke kun tidligere eksamenssæt lige op til eksamen metodemæssigt er dette en fordel for mig.

STUDERENDE PÅ HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.