Jasmin Slettegaard Petersen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I gymnasiet tog jeg en samfundsfaglig linje med engelsk og samfundsfag på A-niveau. Jeg stod derfor meget imellem IBP og HA. EB på CBS, da begge uddannelser havde et godt mix af mine kerneinteresser: politik og økonomi. Jeg var alligevel meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle vælge. Jeg deltog derfor i åbent hus-arrangementer og kontaktede andre studerende på de forskellige uddannelser. Dette vil jeg helt klart anbefale, da det giver et godt indblik i, hvordan det er at være studerende på de forskellige uddannelser.

Det jeg fandt særligt interessant ved netop HA. EB var muligheden for at udarbejde dybdegående årsprojekter på både første, andet og tredje år. Mange af fagene har også fokus på gruppearbejde, hvilket for mit vedkommende også er et stort plus.

Min uddannelse

På HA. EB sættes de europæiske markedsforhold i centrum. Du vil gennem denne uddannelse beskæftige dig meget med de økonomiske, politiske og kulturelle institutioner, der påvirker virksomheders organisering og forretningsstrategi.
Det mest udfordrende ved uddannelsen er nok omfanget af pensum i de forskellige fag. Det kan i starten virke meget overvældende at skulle nå igennem det hele. Især, da man ofte ikke helt forstår sammenhængen til at starte med. Kulturfagene kan også virke meget ”fluffy”, men det hele skal nok give mening senere hen. Husk at vær tålmodig, da det godt kan tage lidt tid at finde en god rytme og en effektiv studieteknik.

Gruppearbejde fylder også en stor del af denne uddannelse. Det er derfor vigtigt, at man er klar på, at der er forskellige måder at være studerende på. Mit råd er her at give studiegruppen lidt tid – man kan lære meget af at sparre med hinanden.

Gode råd

1

Sørg for at skabe overblik. Det er krævende at værende studerende, så sørg for at planlægge og prioritere ud fra hvad du rent faktisk kan overkomme. Det er kvaliteten frem for kvantiteten som tæller.

2

Din studietid er en udviklingsproces, så lad vær med at bekymre dig for meget over dine karakterer. Sæt fokus på din personlige og faglige udvikling.

3

Er du i tvivl om hvilken uddannelsen som vil være den rigtige for dig, så gennemlæs kursusbeskrivelserne på de enkelte fag. Disse beskrivelser er rigtig gode indikatorer på, hvad du kan forvente af de enkelte uddannelser.

STUDERENDE PÅ HA EB

Hør hvad studerende på HA EB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.