Simon Peter Møller

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte at studere på CBS, da jeg vidste, at det skulle være noget inden for erhvervsøkonomi. Flere af linjerne vækkede min interesse, men jeg var ikke sikker på, hvilken det skulle være. Dog ønskede jeg en linje, som udover det erhvervsøkonomiske, også beskæftigede sig med samfundsforhold. Udover EB vækkede International Business og International Business and Politics også min interesse.

Jeg besøgte derfor åbent hus og snakkede med de studerende der, samt med bekendte som gik på CBS. Her faldt valget på EB, da jeg især havde hørt godt om det sociale og studiemiljøet på linjen. Derudover betød det også meget, at der er relativt meget gruppearbejde.

Inden man træffer sit endelige valg, vil jeg helt sikkert anbefale at, udover at læse godt op på de forskellige linjer, også læser op på de de enkelte fag på linjen. Titlen på fagene kan ofte snyde på både godt og ondt.

Jeg havde et indtryk af et højt fagligt niveau inden studiestart. Det betød også, at jeg var spændt på, om det ville være svært at følge med. Dog viste det sig hurtigt, at alle er i samme båd og skal vænne sig til den nye måde at være studerende på. Derudover betød gruppearbejdet, at man hjælper hinanden og derfor hurtigt finder sig til rette.

Udover det faglige var jeg dog spændt på hvordan det sociale liv skulle være på CBS. Dog blev mine bekymringer hurtigt gjort til skamme, da der er et rart og inkluderende miljø på EB, med typer der spænder meget bredere end den stereotype CBS’er.

Min uddannelse

HA europæisk business er især interessant grundet kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det samfundsfaglige og politiske aspekt, hvor man lærer om de institutionelle rammer danske virksomheder skal navigere under i EU og hvilke muligheder og begrænsninger det giver.

Derudover er der en høj grad af gruppearbejde, hvor man arbejder med virkelighedstætte cases. Især årsprojekterne har for mig været spændende, da man her fik mulighed for at fordybe sig i et emne man synes er spændende.

Eksaminerne er en stor del af uddannelsen og jeg var derfor nervøs for, hvor udfordrende de ville være. Selvom de første var nervepirrende, bliver man hurtigt bedre til at håndtere dem. Derudover er det en stor hjælp at kunne støtte sig op af en studiegruppe i perioder, hvor arbejdspresset bliver større.

Gode råd

1

Det første råd til studerende i starten af sit studie er at fokusere på det sociale. Lad vær med at stresse over alle de ting, som man ikke ved endnu ift. praktiske og faglige ting. Det skal nok falde på plads løbende.

2

Find din studieteknik og lad den ikke være afhængig af, hvad der fungerer for andre. Alle har hver deres måde at gøre tingene på.

3

Brug din studiegruppe – alle har noget man er mere eller mindre stærk i. Det kan derfor virkelig betale sig at hjælpe hinanden.

STUDERENDE PÅ HA EB

Hør hvad studerende på HA EB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.