Wazma Akbari

Kontakt mig
hero

Mit studievalg

Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle læse jura. Jeg har en stor interesse for jura, og mange i min familie har studeret eller studerer jura, så det har naturligt fyldt meget og været det oplagte valg. Da jeg startede på HHX fik jeg imidlertid en større interesse for merkantile fag og iværksætteri. Her involverede jeg mig i utallige projekter, og fandt hurtigt ud af, hvor godt jeg trives i projektarbejdsformen. Derfor blev jeg også utrolig glad for at finde ud af, at jeg kunne studere erhvervsøkonomi og projektledelse på universitetet. Det var jo helt perfekt!

Jeg besøgte CBS hvert år på gymnasiet, deltog i åbent-hus arrangementer og snakkede med studerende, der læste uddannelsen. Hver gang blev jeg bekræftet i, at HA(pro.) var den rette uddannelse for mig – men så simpelt var det alligevel ikke. På mit sidste år i gymnasiet blev jeg introduceret for faget erhvervsjura. Det var endnu en gang en sammensmeltning af mine interesseområder, og blev selvfølgelig mit yndlingsfag på gymnasiet. Nu stod valget mellem HA(pro.) og HA(jur.), som begge er uddannelser, CBS udbyder. Hertil skal det nævnes, at jeg undervejs overvejede en lang række andre uddannelser, og på et tidspunkt endda ville tage en bachelor i udlandet – jeg var fuldstændig overvældet af muligheder.

Jeg endte med at vælge HA(pro.), netop fordi mine interesser er så brede. Uddannelsen fokuserer på udvikling af virksomheder, og giver mulighed for at arbejde med mange forskellige typer af projekter og cases. Kombinationen af en spændende og relevant uddannelse var altså baggrunden for mit studievalg – og i dag er jeg slet ikke i tvivl om, at det var det rette valg.

Min uddannelse

Gennemgående for HA(pro.) er, at vi arbejder med projekter fra forskellige vinkler. Det betyder også, at der er en god blanding af både økonomiske og humane fag. Det synes jeg er med til at gøre uddannelsen interessant, fordi det giver en variation i det, vi lærer. Det giver også god mulighed for afveksling, som kan være tiltrængt i nogle perioder. Man skal dog være opmærksom på, at de forskellige fag kræver forskellige studieteknikker.

Der er utrolig meget gruppearbejde på HA(pro.) – mere end jeg forventede, da jeg startede. Studiegrupper er samtidig først valgfrie på 4. semester. Det skal man være klar over, før man starter. Jeg vil dog fremhæve det som en fordel, fordi vi lærer så meget af hinanden. De studerende på HA(pro.) er virkelig dygtige, men også meget åbne over for at hjælpe hinanden. Før studiestart var jeg en smule nervøs for at skulle gå på kompromis med fagligt arbejde, men det har vist sig, at det kan være givende at blive udfordret på sin måde at arbejde på.

På HA(pro.) har vi flere tværfaglige projekter. De gennemføres i studiegrupper med udgangspunkt i en selvvalgt case, hvorefter man til en mundtlig eksamen forsvarer sit projekt. Det fylder naturligvis en del på studiet, især når det er en gruppeeksamen, men disse forløb er utrolig lærerige. Her får man virkelig mulighed for at fordybe sig i de emner og teorier, man synes er spændende. Man får samtidig mulighed for at samarbejde med nogle spændende virksomheder, og det synes jeg – udover det sociale fællesskab på linjen – er noget af det absolut bedste ved HA(pro.).

Gode råd

1

Få din søvn. Det bliver nogle lange timer på læsesalen, hvis du er træt. Gruppearbejde og forelæsninger er heller ikke meget værd, hvis du ikke kan koncentrere dig.

2

Lav en læseplan. Hvis du fokuserer på oplæsning løbende, får du med garanti en bedre eksamensoplæsning, og en hverdag med mere balance. Det tager nemlig tid at lære – især på universitetet.

3

Fokuser på læring. De ting vi lærer på studiet, kan vi bruge i praksis. Vær derfor åben, nysgerrig og oprigtigt interesseret, i stedet for udelukkende at tænke på hvad du skal kunne til eksamen. På studiet bygger vi også hele tiden ovenpå den viden, vi har opnået, og det er derfor vigtigt, du ikke smider den viden væk, når du har været til eksamen.

STUDERENDE PÅ HA PRO.

Hør hvad studerende på HA pro. har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.