Anna Agathe Fischer Bruun

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg har altid været glad for de kvantitative fag som matematik, men også for de mere ’bløde’ fag såsom dansk og samfundsfag. Da jeg besluttede mig for at søge ind på studiet, forsøgte jeg at finde en uddannelse der tilgodeså begge interesser og hvorfor den ene ikke udelukkede den anden. Jeg fik hurtigt øjnene op for flere af CBS’ uddannelser, hvor man har muligheden for at kombinere erhvervsøkonomi med et andet fag såsom kommunikation, projektledelse eller jura.

Mit valg faldt hurtigt på HA pro eftersom jeg altid har haft en stor interesse for både ledelse og mennesker, samtidig med at jeg havde hørt godt om sammenholdet på HA pro fra tidligere studerende. Derudover er fordelingen mellem af køn på HA pro meget lige, hvilket også fyldte en del i mine overvejelser.

Udover det gode sammenhold på HA pro havde jeg både læst og hørt om de mange forskellige udvalg der er på CBS, hvor man har mulighed for at møde en masse mennesker fra andre studieretninger på CBS. Jeg er selv en del af CBS Climate Club, hvilket har givet en utrolig god mulighed for at dyrke min interesse for bæredygtighed og møde en masse nye mennesker.

 

Min uddannelse

Da jeg startede på studiet, blev jeg overrasket over hvor anderledes studielivet er fra det liv på gymnasiet som jeg ellers havde været vant til. Pensum er større, teksterne er længere og mere avancerede og ofte på engelsk, derfor var den største omvæltning for mig at acceptere at jeg ikke kunne nå det hele. Størstedelen af første semester brugte jeg derfor på at indse, at der kun er 24 timer i døgnet. For at finde en balance mellem livet på studiet og venner, familie, arbejde og afslapning begyndte jeg derfor at planlægge mine uger mere detaljeret, for derefter at kunne holde fri med god samvittighed.

På HA pro bliver man de første tre semestre tildelt en ny studiegruppe, som man ikke selv har nogen indflydelse på. Det har overrasket mig hvilke udfordringer der kan være i at blive sat sammen med studerende som man måske ikke selv ville have valgt. På godt og ondt lærer man at få tingene til at fungere og på mange måder føler jeg, at man bliver godt rustet til det som møder en i fremtidige job relationer.

Jeg er endnu ikke sikker på hvad jeg skal bruge min uddannelse til, men jeg synes at kombinationen mellem erhvervsøkonomi og projektledelse giver god mening, og giver en god forståelse for den rolle projekter spiller i vores samfund i dag. Derudover er uddannelsen utrolig bred, og åbner mange (forskellige) døre, hvilket er en vigtig del for mig, da jeg som nævnt tidligere endnu ikke er helt sikker på hvad jeg gerne vil.

Gode råd

1

Prioritér det sociale – især i starten. Det kan være utrolig overvældende at starte på et studie og møde så mange nye mennesker på én gang, især introugen kan for mange være en hård uge. Dog vil jeg sige at det sociale på studiet fylder mere end hvad jeg personligt selv havde regnet med, og påvirker i høj grad også ens faglige trivsel på studiet.

2

Man bliver nødt til at acceptere at man ikke kan nå det hele. Dette er uden tvivl det råd jeg selv gerne ville have haft da jeg startede på studiet. Slap af når du slapper af, og lad den dårlige samvittighed blive hjemme.

3

Læs hele året, for ellers bliver eksamensperioden utrolig hård og lang. Det kan være nogle hårde eksamensperioder, især hvis man i løbet af semesteret har givet op på de fag som man synes er sværest. Prøv i stedet at få læst op på de svære fag i opløbet, så man ikke sidder med en kæmpe læsebyrde til sidst.

STUDERENDE PÅ HA PRO.

Hør hvad studerende på HA pro. har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.