Louise Danvad

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I gymnasiet gik jeg på Niels Brock, Det Internationale Gymnasium, som er en HHX, og min plan var allerede på det tidspunkt at vælge en erhvervsrettet videregående uddannelse. Jeg havde kun CBS i tankerne, men det var svært for mig at vælge en studieretning.

Jeg overvejede særligt HA(almen) og HA(jur.), og traf min beslutning på baggrund af en samtale med en færdiguddannet cand.merc.jur.. Jeg blev inspireret og kunne se mange gode muligheder i den uddannelse. Det betød – og betyder – meget for mig, at jeg kunne se, hvilke jobmuligheder jeg har for fremtiden.

Det kan derfor være en god ide at tale med studerende fra de relevante studieretninger for at få indblik i, hvordan studiet er samt hvilke fremtidige jobmuligheder, du har.

Tag endelig kontakt til mig, hvis du har spørgsmål. Held og lykke med studievalg og studiestart!

Min uddannelse

Jeg er rigtig glad for mit studievalg, hvor særligt de juridiske fag har overrasket mig over forventning og bidraget til at udvide min horisont. Samtidig er de økonomiske fag lige så interessante, da de bidrager til en større kommerciel forståelse og perspektivering.

Sommetider kan det være svært at finde balancen mellem studie, arbejde og fritid, og trods en del læsning på HA(jur.) lykkes det for mig med en god plan.

I fremtiden forestiller jeg mig umiddelbart, at min uddannelse bringer mig til at arbejde som erhvervsjuridisk rådgiver i advokatbranchen, hvor jeg forhåbentlig kan få lov til at bidrage med erhvervsøkonomiske og erhvervsjuridiske perspektiver i problemløsningen.

Gode råd

1

Følg din intuition. Det er vigtigt, at du vælger det, der er rigtigt for dig – ikke for dine venner, kæreste eller familie – og som kan bidrage til din faglige og personlige udvikling.

2

Der er meget læsning på HA(jur.). Vær forberedt på, at der er meget at læse til hver forelæsning, når du læser HA(jur.). Men bare rolig – når du finder det, du læser, interessant, går det hele meget lettere.

3

Planlæg din tid i din kalender. Det lyder simpelt og kan muligvis også være det – men ikke desto mindre er det vigtigt at sætte tid af til de ting, du prioriterer. På denne måde kan du finde en god balance, hvor du har tid til venner og veninder, studiet og eventuelt arbejde.

STUDERENDE PÅ HA(JUR.)

Hør hvad studerende på HA(jur.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.