Lærke Vestskov Poulsen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte CBS, fordi jeg har et brændende ønske om at blive en del af min fars virksomhed, med tanke om at drive virksomheden videre selv. Jeg var til Åbent Hus og der vidste jeg med det samme, at CBS føltes som et sikkert valg til at varetage min fremtid bedst muligt. Det er til trods for, at jeg ikke følte mig som en del af stereotypen på nogen måde.

Ikke at føle man hører til, var noget der fyldte meget op til studiestart. For mit vedkommende handlede det om, at jeg kommer fra landet, jeg løber rundt med neon træningstøj hele dagen og en cap og samtidig ”er jeg god nok fagligt?”. Ville jeg passe ind eller er jeg nødt til at forandre mig? Min usikkerhed er der stadig en gang i mellem efter tre år, men en ting er sikkert. Jeg fandt venner som forstår mig, og jeg føler jeg hører til på CBS.

CBS var den eneste institution jeg søgte ind på og HA(kom) var min første og eneste prioritet. Jeg landede på den linje, fordi jeg gerne vil forbinde min ene drøm der ligger langt ude i fremtiden, med det jeg brænder for. Jeg var dog i tvivl om, jeg skulle vælge HA(psyk) eller Ha(KOM) i et kort sekund, som jeg tror mange er, men jeg valgte HA(KOM) da jeg ville vide mere om den strategiske kommunikation i en organisatorisk sammenhæng i samspil med samfund og individ, hvor HA(psyk) har et andet fokus.

Mit personlige råd er, at hvis du føler en uddannelse er rigtig for dig i maven, så gå med den følelse. Det er ikke ensbetydende med, at fornemmelsen ikke kan ændre sig, men for hvert skridt man tager, des flere muligheder vil man kunne se. For mig er der i hvert fald forskel på hvad jeg tænker og hvad jeg ofte føler. Spring ud i det.

Min uddannelse

Hvis du vælger at læse på HA(KOM), så er der er par ting jeg gerne vil sige til dig. Det bliver frustrerende og er for det meste virkelig usammenhængende og noget rod, men jeg ville ikke have valgt en anden uddannelse af den grund. For mit vedkommende har det fået mig til at gro, at jeg ikke har kunnet se det store billede med det samme, fordi jeg så har lagt ekstra kræfter i at forstå teorierne, for hvilken sammenhæng er der umiddelbart imellem mikro/makro økonomi og samfundsdiagnostik?

Det er derfor vigtigt for mig at sige at du skal være tålmodig. Jeg så først sammenhængen, da jeg skrev min bachelor, fordi jeg havde teorier fra fem vidt forskellige fag. Men da forståelsen kom, hvilket første- og andetårsprojektet lægger op til, så føles det så fantastisk. Det jeg især har været glad for, er øvelseshold. Her fik jeg en praktisk forståelse af til tider uhåndgribelige teorier og metoder. De fag jeg har været gladest for, er statistik og sandsynlighedsregning, branding samt institutionelle logikker. Vidt forskellige fag, men lærerne var fantastiske. Det er også en af de ting der har været udfordrende ved min uddannelse – at finde motivation, når underviserne slet ikke har fanget mig.
Her har det virkelig været værdifuldt for mig at have en studiegruppe og vennekreds på studiet. Vi fokuserede meget på at være ærlige og at sige til, når vi havde det svært. Det gav så meget til mig at føle jeg ikke var alene om at kæmpe.

Jeg har valgt at studere videre på Cand.merc.kom fordi jeg gerne vil dygtiggøre mig mest muligt. Samtidig har jeg ingen ide om, hvad jeg vil bruge min uddannelse til. Det skræmmer mig, men det er også okay. Vi føler os alle lidt fortabte til tider og det er okay. Jeg er dog sikker på, at jeg landede det rette sted.

Gode råd

1

Husk at dem du studerer med, er medstuderende og ikke modstuderende. I er i samme båd og det er okay at sige ”jeg har det svært fordi..”. Vi får altid at vide, at hvis vi undrer os over noget som læreren siger, så er der nok også andre der gør. Det er ikke anderledes i forhold til at føle sig utilstrækkelig eller usikker. Så mit råd er, snak om det. Vær modig.

2

Start forfra. Ny læseteknik, noteteknik, samarbejde og generelt måden at være studerende på. Start forfra og find ud af, hvad passer til dig nu i stedet for at holde fast i rutiner på grund af bekvemmelighed. Vær åben.

3

Du er ikke alene. Jeg lover dig, at du vil finde ligesindede, uanset hvilken ´kasse´ du føler, at du hører til eller ikke hører til. Nogle gange vil det tage lidt tid, andre gange vil det ske med det samme. Det bliver et smukt eventyr fordi det er fyldt med det gode og dårlige.

Studerende på HA(kom.)

Hør hvad studerende på HA(kom.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.