Luanna Isabel Faustino Sousa Veiga

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg kendte til HA(psyk.) helt tilbage fra gymnasietiden, hvor jeg var meget optaget af psykologi og derfor overbevist om, at jeg skulle beskæftige mig med det fag i fremtiden på den ene eller den anden måde. Da jeg så gik ud af gymnasiet, oplevede jeg det, som jeg tror mange unge kan genkende; at opfatte det, at starte på et studie, som noget der kan definere hele ens fremtidige arbejdsliv.

Derfor havde jeg brug for at prøve en masse forskelligt af, inden jeg besluttede mig for at studere. Blandt andet var jeg ude på en længere rejse, hvor jeg beskæftigede mig med frivilligt arbejde, som var en inspirerende og meningsfuld oplevelse for mig. I den forbindelse faldt jeg over uddannelsen Business, Language and Culture (BLC) på CBS, og så en mulighed for at blive klogere på internationale forhold og internationalt NGO’arbejde. Her søgte jeg ind og blev optaget i 2019. Efter omkring et halvt år på uddannelsen måtte jeg dog erkende, at det var utroligt svært for mig at lægge min interesse for psykologien på hylden. På samme tid var jeg glad for det sociale netværk, jeg havde fået, for de organisatoriske og erhvervsøkonomiske fag og for de mange muligheder, trygge rammer og fordele som CBS rummer som uddannelsesinstitution. Derfor ville jeg gerne blive på CBS, men søgte ind på HA(psyk.) og blev heldigvis optaget.

Valget om at skifte studie og dermed acceptere, at det er okay at skifte retning og gå med sin mavefornemmelse for, hvad der føles rigtigt, var svært men også noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv.

Min uddannelse

Eftersom at jeg har gået to år på CBS, hvor af det første år var corona-frit, har jeg, udover at have oplevet hvordan en normal hverdag ser ud med forelæsninger på campus osv., også oplevet de fedeste sociale fællesskaber, som man kan blive en del af på skolen. Jeg har bl.a. været på skitur med mine venner fra studiet, hvilket var en fantastisk måde at komme endnu tættere på sine medstuderende på og kan varmt anbefales.

Fagligt er det mest spændende på HA(psyk.), i min optik, det dynamiske der opstår i ens læringsproces når man veksler mellem den psykologiske, den organisatoriske og den erhvervsøkonomiske tankegang. Man træner flere forskellige måder at se verden, arbejdslivet og mennesket på, og det tror jeg er en enormt god og givende måde at studere på. En anden ting er at underviserne på HA(psyk.) er dygtige til at skabe en sammenhæng mellem fagene i undervisningen, hvilket har betydet rigtig meget for mig og min motivation, fordi jeg som udgangspunkt interesserede mig mest for det psykologiske. Jeg blev bl.a. virkelig overrasket over, hvordan spændende emner som forandringsprocesser, ledelse og organisationskultur, som man introduceres for i organisationsteori på 1.semester, har en tydelig kobling i en arbejdskontekst til personlighedspsykologi

Gode råd

1

Sæt dig rigtig godt ind i de fag, som du skal have på uddannelsen inden du søger. Hvis du f.eks. kun interesserer dig for psykologien, men ikke finder de andre fagblokke med erhvervsøkonomi og organisationsteori interessante, mister man nemt motivationen.

2

Man må ikke give op, hvis der er et fag, man synes er enten mindre interessant eller meget svært (de to ting går ofte hånd i hånd), for det er meget svært at undgå på en videregående uddannelse. Prøv at fokusere på 3 ting, som du lærer i det pågældende fag, som du kan se, giver mening ift. noget du skal kunne forstå i dit fremtidige arbejdsliv.

3

Vær ikke bange for at kaste dig ud i noget udfordrende. Det er et skønt privilegie, man har som psyk’er på CBS, at man har et karakterfrit første år. Brug derfor din kreativitet både individuelt og i gruppearbejde og spring ud i noget, hvor du ikke føler dig helt sikker. Det lærer man meget af.

STUDERENDE PÅ HA(PSYK.)

Hør hvad studerende på HA(psyk.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.