Min uddannelse
Idet IBA er en 4-årig lang bachelor resulterer til, at man ”kun” har 3 fag pr. semester i stedet for 4. Den primære grund for dette er på baggrund af det sproglige fag (enten kinesisk eller japansk), som tæller for 15 ECTS-point i stedet for 7.5 point. Man skal i realiteten derfor bruge meget mere tid på dette fag, da det er en slags ”erstatning” for det fjerde fag som man ville skulle have hvis det var en 3-årig lang bachelor. At det er en 4-årig lang bachelor har for mig medvirket til mere frihed og en mindre stresset hverdag. Dog skal det påpeges, at jeg pga. min kinesiske baggrund i forvejen har haft en stor fordel i forhold til det sproglige, og har derfor blandt andet pga. dovenskab ikke fokuseret særlig meget på den sproglige del som jeg i virkeligheden burde. Situationen kan derfor være meget anderledes for en, der ikke har nogen form for relation eller viden omkring sproget eller kulturen.
Jeg må dog indrømme, at den sproglige del er blevet sværere gennem semestrene, og jeg for hvert semester har skulle centralisere det mere end hvad jeg begyndte med. Da man næsten har sprog i alle semestre, vil jeg umiddelbart mene, at dette nok også er det sværeste ved studiet. Man kan nemlig nemt miste motivationen og komme ud af fokus, idet at lære et sprog grundlæggende er opbygget på repetition.
At IBA er et relativt lille studie gør, at man har nemmere ved at lære alle at kende, også på tværs af årgange. En anden ting, som muligvis forstærker det sociale bånd, er det 4 semester hvor IBA’er har en klasseudveksling. Dette er et virkelig unikt element som man normalt ikke har mulighed for især på universitetet.