Helene Keiko Rewers Rahbek Hansen

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

For mig har det altid været super vigtigt, at jeg valgte et studie, jeg troede ville være interessant. Det, der fangede mit øje på IBA, var kurserne og hvordan programmet er opbygget. Jeg kan godt lide, at der er mulighed for at have to semestre i udlandet, og sprogdelen er en stor del af uddannelsens første år. Jeg synes, det er vigtigt at finde nøglefaktorer, som du tror vil hjælpe dig igennem dine studier. Inden jeg ansøgte, tænkte jeg meget over det internationale aspekt, og hvordan alt på studiet er på engelsk. Det var af årsagerne til, at jeg søgte dette eksakte kursus, da det forhåbentlig ville styrke og forbedre mine engelskkundskaber. Mine forventninger til kurset var, at det ville være super svært som at lære et nyt sprog er, men jeg havde også en forventning om, at især sprogkurset ville være meget krævende, og det er det virkelig, så det er vigtigt, at du virkelig vil lære japansk /kinesisk, da det er svært at lære.

Min uddannelse

IBA er et super interessant kursus, men det er også meget krævende. Du lærer et nyt sprog fra bunden, og det kræver en masse indsats og hårdt arbejde. Studiemåden er forskellig, da den ikke kun læser, men skriver i hånden, husker forskellige karakterer og en mere aktiv undervisning. Du skal deltage aktivt i sprogkurset, hvilket var en overraskelse for mig, da det ikke stemte overens med, hvordan jeg troede, at universitetet ville være. Det viste sig, at dette fungerede meget godt for mig, da jeg synes, det er rart, at du har et ansvar at leve op til. Det er vigtigt at være opmærksom på, at med japansk /kinesisk, at du skal være aktiv under sprogundervisningen, er dette både en lidt skræmmende, men også god måde, når du lærer et nyt sprog. Det med IBA, som er virkelig rart, er, at selvom sprogdelen er 50% af kurserne, balancerer de andre kurser det, så du ikke får fornemmelsen af, at du kun er et sprogkursus, men får mulighed for at arbejde med både det forretningsmæssige aspekt og sprogaspektet i sammenhæng med hinanden.

Udover at IBA er på de mindre studier, er der mange sociale organisationer, hvor du kan blande dig og få en god forbindelse med andre mennesker, der studerer IBA, hvilket styrker det sociale aspekt, som for mig er virkelig vigtigt

Mine råd

1

Inden du starter et sprogkursus, skal du bare læse lidt om det. Jeg startede japanskkurset uden forudgående kendskab overhovedet, som mange andre gør, men nogle af mine medstuderende havde lige brugt lidt tid på Duolingo, eller bestilt bøgerne eller praktiseret det japanske alfabet, og det hjalp dem så meget. Ikke sige, at du har brug for at kende hver enkelt karakter eller noget, men bare en lille smule øvelse i løbet af sommeren vil gøre en helt anden, når du går ind i første klasse.

2

Vær ikke bange for at spørge din lærer, vejledere eller noget. Jeg ville ønske, at jeg stillede flere spørgsmål om noget. Uanset om det er, hvordan man studerer til de første klasser i japansk/kinesisk, hvor man kan købe brugte bøger, eller hvordan man bestiller et studiesæde på biblioteket, så spørg altid.

STUDERENDE PÅ IBA

Hør hvad studerende på IBA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.