Christoffer Dyran

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Mit studievalg faldt på CBS, da jeg betragter det som en velrenommeret og professionel uddannelsesinstitution. CBS byder på rigtig mange akademiske og sociale tilvalg i form af valgfag, udveksling, praktik, et væld af studieorganisationer og diverse sociale aktiviteter, som jeg har benyttet mig meget af gennem min foreløbige studietid. Derudover skaber CBS mange muligheder for at bygge bro til erhvervslivet gennem karrierekonferencer mm.

Mit studie

I løbet af IB bliver du eksponeret for de fleste discipliner indenfor økonomi og business gennem dybdegående teori og praktiske cases. Du bliver derfor en generalist indenfor de fleste emner, hvilket giver dig en bred forretningsforståelse, som du hurtigt kan bringe i spil i mange kontekster. For mig har IB været det rigtige valg, da jeg trives i et dynamisk miljø, og har kunne anvende min brede forretningsforståelse i mange forskellige situationer igennem mit studiejob.

En ting der kom bag på mig igennem min studietid på IB, var de økonomiske fag som mikro, makro, og international økonomi. Jeg synes fagene har været virkelige interessante og med relevante læringer, men også svære, da de involverer en del algebra, som godt kan virke overvældende, hvis man ikke er så matematisk anlagt. Det er dog overkommeligt, hvis man er parat til at bruge den fornødne tid på fagene.

Studiemiljøet på IB er meget performance-orienteret og kan til tider være ret intenst, da et fag typisk forløber på 6-8 uger med en efterfølgende eksamen. Det betyder også, at man er meget ansvarlig for sin egen læring og dannelse af studiegrupper. Derfor var intro-ugen helt afgørende for mig til at etablere relationer med mine medstuderende, som udmøntede sig i en rigtig god studie-, og ikke mindst, vennegruppe.

Mine råd

1

Vælg kun studieretning ud fra interesse! Det værste man kan gøre, er at tage et valg på vegne af en selv ud fra andres forventninger

2

Hav styr på hvor dine svagheder og styrker ligger. Du kommer til at opleve, at nogle fag opleves sværere end andre, uanset hvad du vælger. Så forsøg at være på forkant, når du kan, og søg gerne hjælp gennem dine medstuderende.

Studerende på IB

Hør hvad studerende på IB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.