ADAM PETER MORSING THYSSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte at søge ind på CBS på grund af universitetets stærke internationale profil og en linje, der passede rigtig godt til mine interesser. Dog var jeg, selv efter at have søgt ind, stadig i tvivl om, hvorvidt jeg havde valgt det rigtige universitet og studieretning. Jeg havde en stærk interesse for statskundskab, og kombinationen mellem politik og økonomi, som International Business and Politics (IBP) har, lød imødekommende. Fagligt var jeg ikke nær så stærk i den matematiske del som i den politologiske, og jeg håbede på, at jeg ville få appetitten vækket undervejs.

Desuden havde jeg haft to sabbatår, og den skolerelaterede faglighed lå temmelig fjernt ude i horisonten. Det var derfor også en anelse angstprovokerende at skulle reintegreres i et uddannelsessystem.

Dette var nogle af de overvejelser, jeg gjorde mig op imod studiestart. Mange af dem var klart reelle, men overdrevet af en generel og abstrakt frygt for, om min idé af studiet ville møde mine forventninger. Da jeg så startede, blev disse overvejelser langt mindre problematiske at imødekomme og langt mere håndgribelige, end jeg i mit hoved havde gjort dem, og jeg faldt hurtigt godt på plads på min linje i den faglige, såvel som den sociale sfære.

Min uddannelse

IBP har for det første et utrolig god og bred kombination af fag. Min interessefelt er især tilknyttet politik og filosofi, men strækker sig videre til økonomi og historie, som alle indgår i IBP’s pensum. Linjens overordnede fokus, politik og økonomi, har utvivlsomt en stærk sammenkobling, og det er utroligt spændende at lære om begge hver for sig og i sammenhæng.

Eftersom det er en linje med et todelt fokus, i modsætning til andre linjer som International Business, hælder de fleste studerende mest mod den politiske eller den økonomiske del. I mit eget tilfælde er min interesse mest rettet mod det politiske aspekt af studieretningen. Det kan være svært at balancere mellem at skulle følge ligeligt med i begge retninger. Men det giver samtidig også en bred og forskelligartet mængde mennesker, som har en masse forskellige inputs. Desuden er retningen international, hvilket klart supplerer til diversiteten, som både bliver afspejlet i det faglige og i det sociale.

Gode råd

1

Vær klar på, at der kommer til at være matematik involveret i en del af dine fag. Selvom CBS ved sit navn implicerer dette, overrasker det alligevel mange.

2

Læs grundigt op på de forskellige studier og gå efter din mavefornemmelse. Det er ofte meget svært at vide, om man kommer til at passe perfekt til ens studie. Der er mange faktorer der spiller ind, og hvis man ikke tillægger sig for mange fastlagte idéer om, hvordan man gerne vil have, at studiet SKAL være, får man en utvivlsomt en bedre start.

3

Prøv i så høj grad som muligt ikke at vælge, hvad din familie / venner / bekendte synes, du skal vælge. Der kan være en stor del eksternt pres, uden at man tænker over det. Forhåbentligt uden at virke alt for kynisk er det ikke uhørt, at forældre eksempelvis gerne vil have, at deres børn studerer noget håndgribeligt og prestigiøst, som de kan fortælle videre til dem, de kender. Det er uden tvivl bedst at vælge efter, hvad man selv brænder for.

Suderende på IBP

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

Dora Fornstedt

Læs mere

Dessie Giang

Læs mere

Clara Mille Kalø

Læs mere