ANTON HALD

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Mit eget studievalg bærer præg af, at jeg først har læst 2 år på en anden CBS-uddannelse, Ha.jur. Derfor havde jeg et lidt andet grundlag at vælge på. Psykologi fylder i min hverdag, og gik fra at være en hobby til et arbejde, og derfor tog jeg springet fra jura til psyk. Jeg ha.psyk som en perfekt måde at omfavne og tillære mig viden om psykologi. Jeg vil gerne have muligheden for at bruge og arbejde i erhvervslivet, og derfor er CBS det rigtige valg for mig. Ha.psyk gav mig den kombination, og har indtil videre indfriet de forventninger jeg havde.

Min uddannelse

Ha.psyk har opfyldt store dele af mine forventninger socialt og fagligt. Fagligt har jeg sat pris på, at psykologifagene undervises af folk med denne baggrund, og der er plads til de helt specifikke og dybdegående diskussioner. Omvendt er det ikke altid muligt at anvende det vi lærer på cases i virkeligheden, så at bruge sine studiekammerater til at diskutere, hvordan et emne eller et begreb kan anvendes i arbejdssammenhæng er vigtigt for mig.

De økonomiske og organisatoriske fag bærer præg af, at underviserne godt er klar over, at vi også læser psykologi. Det betyder, at der er forståelse for, hvordan det vi lærer kan anvendes i et menneskeligt perspektiv.

Socialt er psyk anderledes fra de resterende uddannelser på nogle punkter. Der er altid folk omkring dig, der vil og kan hjælpe, og de studerende er meget åbne overfor andre og personlige udfordringer på studiet. Socialt opstår der store grupper, hvor alle deltager på kryds og tværs.

Specielt udvalg på psyk er meget åbne og der gøres meget ud af, at alle er inkluderet og give noget tilbage til uddannelsen.

Gode råd

1

Sæt dig ind i dine muligheder. Det er nemt at blive opslugt af et navn eller et fag, som en uddannelse tilbyder. Der er en del mere til en bachelor end et navn, så læs grundigt om, hvad du går ind til.

2

Prioritér det sociale i starten. Det er en del nemmere at få venner i starten af et studieforløb, alle er nye og ligeså nervøse som du selv. Vær nærværende i introugen, så får du en godt socialt grundlag – omvendt er det aldrig for sent at melde sig i en studenterorganisation eller andet, hvis du ikke var med i starten!

3

Find din egen studieteknik. Men prøv dig frem i starten – der er mange der aldrig rigtig finder en metode, så hør dine venner og de andre studerende om, hvad de gør og find ud af, hvad der passer dig bedst.

4

Find ud af, hvad der motiverer dig. Hvis der er et fag du slet ikke gider, så sæt dig ned og skriv 3 ting, der alligevel bare kunne være lidt fede at lære i faget. Så kan du altid holde dig selv op på de 3 ting.

Studerende på HA(psyk.)

Hør hvad studerende på HA(psyk.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

SOPHIA STRØMQVIST

Læs mere

PERNILLE LAURSEN

Læs mere

NATHALIE BRUUN KJELDBJERG

Læs mere