CAMILLA JIANG

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS, fordi det virkede som det sted med flest muligheder. Jeg har aldrig været helt 100 på, hvad jeg skulle efter gymnasiet. Derfor ville jeg være sikker på, at jeg startede på et studie, der ikke begrænsede mig.

Jeg gjorde også overvejelser ift. det sociale, da jeg går op i have et godt socialt liv og have det hyggeligt med dem jeg læser med. Hvis det kun er et studie, der går op  i læsning og eksamener, så ved jeg, at jeg hurtigt ville finde det uinteressant. Derfor faldt mit valg på PRO, da jeg havde hørt godt om sammenholdet og det sociale fra tidligere PRO-studerende.

Før jeg startede på PRO var jeg bekymret om den høje adgangskvote. Jeg frygtede, at der ville være meget konkurrence indbyrdes eller at man ville have en følelse af ikke at kunne følge med ift. de andre på studiet. Her har jeg heldigvis selv oplevet, at niveauet har været tilpas, og at menneskerne på pro generelt er rigtig åbne overfor at hjælpe hinanden- både i den studiegruppe man får tildelt, men også på tværs af klasser.

Min uddannelse

Det mest spændende ved min uddannelse er, at det er en god blanding i mellem ’hårde’ økonomiske fag som mikroøkonomi  og ’bløde’ humane fag som beslutninger, risiko og usikkerhed. På den måde har man hele tiden noget at kunne afveksle i mellem, hvis man skulle gå hen og gå kold i det ene. Samtidig har det også været en måde for mig at kunne afprøve begge områder og dermed blive klogere på, hvad jeg vil arbejde med i fremtiden.

Uddannelsen er udfordrende ved læsemængden, der er stor og ofte på engelsk. Derfor skal man vænne sig til at bruge længere tid på at læse end man kender det fra gymnasiet. Det synes jeg i starten har været hårdt, da jeg havde svært ved at balancere læsningen med arbejde og venner, hvilket førte til at jeg havde konstant dårlig samvittighed over ikke at nå det hele. Med tiden lærte jeg at lave en læseplan, hvilket har hjulpet mig med at strukturere min dagligdag og givet mig mere overskud.

Vores undervisere har gjort stort indtryk på mig i mit studieliv, hvor det især har været fedt at have Sofia, som underviser i faget ’grundlæggende projektledelse’. Hun har været meget kompetent og god til at lære fra sig,  og hvor det samtidigt har været inspirerende at have en lærer, man kan mærke virkelig brænder for sit felt.

Gode råd

1

Husk at komme og deltage i introdagene ved studiestart! Det er en sjov tid man går i møde, hvor man virkelig bliver rystet godt sammen med sine kommende medstuderende. Det er noget vi stadig ser glædeligt tilbage til den dag i dag på min årgang.

2

Der er utrolig meget gruppearbejde på PRO- både på godt og ondt, så det skal man være åbent for, når man starter på linjen. Nogle gange kan man være heldig at komme i en god gruppe der matcher ens egne forventninger- og andre gange kan man være uheldig og komme i en gruppe, hvor der er prioriteringer forskellig fra ens egen. Man lærer dog rigtig meget om, hvordan man selv arbejder, hvad enten man er i den ene eller anden gruppesammensætning.

3

Man kan ikke nå at læse det hele! Derfor skal man ikke stresse, hvis man ikke får læst alle sider eller læst lige så meget som sin sidemakker. Ofte kommer de vigtigste pointer til tyde i forelæsningerne og holdundervisningen, hvor jeg har fået mest ud af at lytte og skrive gode noter til undervisningen og dernæst strukturere min læsning efter disse.

Studerende på HA pro.

Hør hvad studerende på HA pro. har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

JEPPE EMIL THOMSEN

Læs mere

ALEXANDRA SKOV

Læs mere

ANNE SOPHIE KROG PEDERSEN

Læs mere