EMIL GALLOV RASMUSSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Efter to års pause fra studielivet med sabbatår var jeg mere eller mindre på bar bund, hvad angår valg af studie. Det eneste jeg egentlig vidste var, at jeg gerne ville i gang igen med at blive fagligt udfordret. Med genfundet kærlighed til matematik fra sabbatårene og en uklarhed om hvad jeg havde lyst til at beskæftige mig med senere i livet, faldt valget på HA-Almen grundet at uddannelsen var så bred.

Da jeg endelig blev optaget på uddannelsen, blev tvivlen om hvilken uddannelse jeg skulle vælge hurtigt afløst af frygten for at starte på CBS og de mange fordomme skolen har. Ting som fyldte meget var spørgsmål som: ”Kan jeg overhovedet følge med som STX’er, når der kommer så mange fra HHX, som allerede har haft mange af fagene tidligere?” og ”magter jeg virkelig at gå i jakkesæt hver dag og kalde opgaver for ’cases’?” samt forestillingen om, at alle der gik på uddannelsen allerede havde deres eget iværksætterprojekt eller som minimum handlede med aktier. Denne frygt gjorde, at jeg følte mig overbevist om, at HA-Almen ikke var noget for mig alligevel, og at jeg ville droppe ud af uddannelsen relativt hurtigt. Heldigvis stemte min dommedagsforestilling på ingen måde overens med virkeligheden.

Min uddannelse

Jeg valgte at prioritere at gøre mit allerbedste fra start således, at jeg kunne sige, at jeg havde givet studiet en ærlig chance, hvis det skulle vise sig at jeg ville finde at andet studie. Samtidig havde jeg stort fokus på at finde nogen som jeg kunne arbejde godt sammen med og som jeg følte var samme båd som mig hvad angår ambitioner og måde at tænke på. Kombinationen af en god indsats fra egen side og en stabil studiegruppe at sparre med gjorde at interessen for alle fag steg støt i de første måneder og som nu har resulteret i at jeg ikke kan se mig på noget andet studie.

Jeg blev særligt overrasket over spændende de økonomiske fag var og selvom mange på første år frygter fag som mikroøkonomi og statistik fandt jeg fagene utroligt interessante og anvendelige ude i virkeligheden. Dette skyldes ikke mindst en række dygtige og engagerede forelæsere og undervisere, som i mange tilfælde kan være med til at styrke interessen. Særligt til øvelsestimerne kan man få lov til at få testet sin viden og blive udfordret, men også til storholdsforelæsninger kan enormt spændende og underholdende at være vidende til.

Ligeledes kan de mange eksaminer som studiet har afskrække en del fra studiet. Personligt frygtede jeg også selv de mange travle eksamensperioder, men er heldigvis kommet til en erkendelse om at der mening med galskaben. Med flere eksaminer i samme fag bliver man hele tiden holdt ajour med pensum, hvilket gør at man ikke er helt lost, når man starter på oplæsning til at den afsluttende eksamen. Samtidig fandt jeg det også rart at den karakter men ender med at få i et fag ikke er bundet op på en eksamen men flere præstationer hen over semesteret.

Gode råd

1

Vær klar over at du søger ind på en økonomisk uddannelse, hvor der i over halvdelen af dine fag bliver anvendt matematik som et vigtigt redskab. Søg derfor uddannelsen fordi du har en oprigtig interesse i fagene og ikke blot fordi at det vil klæde din Instragram-bio at der står ”CBS, HA-Almen” med tilhørende bog-emoji.

2

Frygt ikke for at starte på HA-Almen bare fordi du ikke har gået på HHX. Som STX-studerende kommer du langt fra til at være den eneste og det bestemt ikke en ulempe at være STX-studerende så længe man bare følger aktivt med i undervisningen. Alle starter på samme niveau.

3

Vær udadvendt og åben når du starter! Studiet bliver så meget lettere hvis man har nogen læse sammen med. Prioriter derfor din studiegruppe og sørg for at gøre en indsats for at den fungerer ved at være ærlig og holde de aftaler i har – så bliver studiet og ikke mindst eksaminer langt sjovere at komme i gennem.

Studerende på HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

RASMUS WILLY THONING

Læs mere

EMIL THORSTED RASMUSSEN

Læs mere

AGNES HØY-THOMSEN

Læs mere

OSCAR FILIP FARIA SUCKSDORFF

Læs mere

TRINE BANG GØTTERUP OLSEN

Læs mere

ALEXANDER TAYLOR AMDI MADSEN

Læs mere

JAKOB HARTNACK

Læs mere

ELLEN PRI KOVSTED

Læs mere

EMILIE GARBY

Læs mere

HENRIK FREDENSBORG

Læs mere

STINE LINDHOLM HEMMINGEN

Læs mere

ALEXANDER VILSTRUP-JØRGENSEN

Læs mere

ANJA RIISGAARD CHRISTIANSEN

Læs mere