HENRIK FREDENSBORG

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg valgte mit studie havde jeg ikke tænkt mig så meget om, som jeg nok burde. Jeg kom fra en HHX og derfor var HA Almen en naturlig viderebygning. Jeg havde også overvejet bl.a. HA.pro og HA.jur og tænkte egentligt, at det var meget det samme. Heldigvis kom jeg ind på Almen og opdagede, at der faktisk var præcis det mix af bløde og økonomiske fag, som jeg fandt passende og interessant.

Derudover var jeg fast indstillet på, at det skulle være CBS og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Byen, skolen og de medstuderende giver nogle muligheder, som man bare ikke finder andre steder.

Rent praktisk var København langt væk hjemmefra og det var især en udfordring på det sociale. Jeg havde 3-4 kammerater fra handelsskolen, som også flyttede til København. Det betød, at jeg skulle lægge et større fokus på at opbygge nye sociale relationer og få nye venner. Det kommer heldigvis nærmest af sig selv – deltagelse i introforløbet kan især anbefales!

Min uddannelse

Det spændende for mig ved min uddannelse er, at HA Almen har et større fokus på de økonomiske fag. Det kan især være fag som statistik, hvor man konkret kan bruge sin viden til at sige noget om virkeligheden. Selvom der er bløde fag, som også er interessante, så passer overvægten af de økonomiske fag godt til mig.

Jeg har ikke nogen specifik plan med uddannelsen. Jeg aner altså ikke hvad jeg gerne vil være ”når jeg bliver stor”. Her er HA Almen også en stor fordel, da den netop er bred og giver en smag for mange forskellige emner inden for erhvervsøkonomi. Det er bl.a. på den måde, at jeg har gjort mig erfaringen, at de økonomiske fag er fedest for mig.

Uddannelsen har også en del eksaminer, hvilket godt kan kræve lidt tilvænning. Men kommer dog hurtigt ind i en rytme, så det ikke er så tungt. Det giver også den fordel, at man kan nå at ”tage sig sammen” i et fag, hvis man ikke klarer sig så godt i de første eksaminer.

Gode råd

1

Tænk grundigt over hvorfor du gerne vil en bestemt uddannelse. Man kan nemt drømme sig til, at en uddannelse indeholder noget, som den slet ikke er. Se på CBS’ hjemmeside og undersøg de konkrete fag, som uddannelsen indeholder.

2

Prioritér det sociale de første uger. Tag med på Nexus og hvis holdet skal i byen. Det sociale er det fundament du skal bygge din uddannelse på – især hvis du ikke er fra København. Et godt socialt fundament gør uddannelsen meget sjovere!

Studerende på HA

Hør hvad studerende på HA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

RASMUS WILLY THONING

Læs mere

EMIL THORSTED RASMUSSEN

Læs mere

AGNES HØY-THOMSEN

Læs mere

OSCAR FILIP FARIA SUCKSDORFF

Læs mere

TRINE BANG GØTTERUP OLSEN

Læs mere

EMIL GALLOV RASMUSSEN

Læs mere

JAKOB HARTNACK

Læs mere

ELLEN PRI KOVSTED

Læs mere

EMILIE GARBY

Læs mere

STINE LINDHOLM HEMMINGEN

Læs mere

ALEXANDER VILSTRUP-JØRGENSEN

Læs mere

ANJA RIISGAARD CHRISTIANSEN

Læs mere

ALEXANDER TAYLOR AMDI MADSEN

Læs mere