JOHANNE ROSBJERG OVESEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS, da det var det eneste universitet i Danmark som havde en uddannelse der kombinerede mine interesser for handel og økonomi, samt samfund og organisation.

Jeg havde egentlig aldrig troet jeg skulle flytte til København. Jeg kendte stort set ikke en eneste herovre og jeg var nervøs for hvordan studiemiljøet på CBS ville være, om det var for konkurrencepræget og generelt hvor hårdt det ville være at være studerende, særligt på et universitet som CBS.

Jeg søgte ind på SOC først og fremmest fordi det var det program jeg fandt mest interessant, men det spillede også en rolle hvilke fremtidsmuligheder det ville give mig, samt jeg håbede det ville være et mere afslappet og mindre konkurrencepræget studie, end flere af de andre på CBS. Det var en stor beslutning for mig, men jeg besluttede at min uddannelse, samt interesse herfor, skulle vægte højest, så jeg tog springet og jeg har ikke fortrudt det én dag siden.

Min uddannelse

Det jeg finder mest spændende ved SOC er, når vi når til eksamensperioden og får mulighed for at tage de metoder og værktøjer vi har lært i brug. En udfordring ved studiet er nemlig, at man i mange af fagene kan have svært ved at se hvad man skal bruge det man lærer til i praksis. Nogle finder det svært at læse på et studie, hvor tingene ikke er så konkrete, men personligt trives jeg i det, da man lærer at se ting fra forskellige perspektiver og det giver én mulighed for også at skulle tænke kreativt.

Den matematiske del af uddannelsen var noget der skræmte mig, og særligt et fag som Managerial Economics har været en udfordring. Heldigvis, eftersom studiet er så tværfagligt som det er, findes der mange forskellige faglige kompetencer blandt os og har man et fag man ikke selv er så stærk i, er der altid en der er god til det, som er klar til at hjælpe, og det synes jeg er noget særligt ved SOC.

Noget der er af stor betydning for mig, er det sociale aspekt ved at studere. Jeg har mit første år været en del af vores Union Board, som står for at planlægge og afholde arrangementer på tværs af årgangene. Det har givet mig nye venskaber og en masse sjove oplevelser jeg ikke ville være foruden.

På SOC skal man være forberedt på at ikke alt giver mening lige fra starten. Man skal have tålmodighed, være forberedt på at der i løbet af studetiden vil være gruppearbejde, og pga. studiets tværfaglighed skal man lære hvordan man tilpasser sin studieteknik til de forskellige fag. For mig har det været vigtigt også at bruge min tid på ting som studenterorganisationer, frivilligt arbejde, venner og familie da det har bidraget til at holde min motivation oppe, og gjort at jeg er blevet virkelig glad for både SOC og CBS generelt.

Gode råd

1

Fokuser på at finde den uddannelse som DU finder mest interessant og at det er en du kan se dig selv bruge tre år på at læse. Livet som studerende er hårdt og tidskrævende, men det bliver meget bedre når man læser noget man synes er spændende. Jeg var selv tæt på at starte på det forkerte studie, fordi det ”passede ind” i mit liv på daværende tidspunkt, men jeg ventede og det har været det helt rigtige.

2

Sørg for at tilegne dig nok viden omkring studiet. Lad være med at vælg noget ud fra navnet, men virkelig gå i dybden med hvad det indebærer. Ellers risikerer du at det du starter på, er noget helt andet end hvad du havde forventet.

Studerende på SOC

Hør hvad studerende på SOC har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

PAULINE FRIJS-MADSEN

Læs mere