JULIE EXNER

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg har længe vidst at CBS var universitetet for mig, men hvilket specifikt studie jeg ville begynde på, brugte jeg flere år på at finde ud af. I løbet af min tid på handelsskolen og især i mine sabbatår brugte jeg meget tid på at finde ud af hvilken retning jeg skulle vælge som min første prioritet. Min endelig valg faldt på International Business selvom jeg ikke havde snittet til at komme ind på kvote 1. Det var ikke det høje snit der afholdt mig fra at søge IB i første omgang, men nærmere de rygter jeg havde hørt om studiemiljøet. Folk fortalte mig at folk på IB kun tænkte på sig selv, høje karakterer og det fede studiejob. Sådan er min opfattelse LANGT fra. Jeg har aldrig mødt så ambitiøse og dygtige mennesker som samtidig har overskud til at hjælpe sine medstuderende. Allerede fra første dag i introugen blev jeg forsikret om, at IB også er et sted hvor der er plads til forskellige typer.

Min uddannelse

Da jeg startede på IB havde jeg indtil da været vant til at være en af de dygtigste elever i min klasse og kom relativt let til tingene, men uni er bestemt mere udfordrende end noget andet jeg har prøvet. Jeg blev egentlig ret overrasket over at niveauet var så højt og at jeg skal studere på en hel anderledes måde for at forstå fagene. Derudover er det lidt af en omvæltning at studere med så mange andre der er ligeså ambitiøse som man selv er og virkelig gerne vil det studie de er på.

IB er egentlig et meget individuelt studie i den forstand at man ikke har studiegrupper medmindre man selv laver en, derudover er der heller ikke gruppeeksamener, men mange stedprøver på 4 timer. Det er eksamenerne på 4 timer uden hjælpemidler jeg finder sværest, især når man har omkring 7-8 uger til hvert fag fordi vi på IB har quarter struktur i stedet for semestre. Jeg er meget glad for quarter strukturen da man har to fag ad gangen, hvilket jeg foretrækker. Samtidig har du ikke så mange timer på en uge hvilket gør det muligt at dyrke fritidsinteresser eller have et studiejob ved siden af. Det har dog været en stor udfordring for mig at balancere mellem studie, job og venner og jeg bestemt nedprioriteret studie engang imellem og troede at jeg nemt kunne få læst op på det forsømte. Det er ret essentielt at gøre op med sig selv hvorfor man vil gå på et studie og hvad man ønsker at få ud af det. Jeg ved endnu ikke hvad jeg præcis vil bruge min bachelor til men umiddelbart ønsker jeg at læse en kandidat efter og her kan det være en fordel at have et godt karaktergennemsnit.

Jeg var ret overbevist om at det var det faglige der kom til at fylde mest for mig på IB og ikke det sociale. Det har dog vist sig at være forkert. En af hovedårsagerne til at jeg virkelig føler at IB er det rigtige studie for mig, er det sociale aspekt. Der er rig mulighed at lære folk at kende på tværs af årgangene til diverse arrangementer der bliver afholdt for os på studiet. Samtidig er der en høj faglighed som vi tit inkorporerer i diverse events såsom case competitions, foredrag mm.

Gode råd

1

Tænk på hvad der interesserer DIG og hvad DU vil. Prøv ikke at bliv for biased af hvad dine venner vil

2

Tag til åbent hus og snak med nuværende studerende for at få et bedre indblik i studieretningerne

3

Brug tid på din kvote 2 ansøgning (hvis du skriver en) og fokuser evt. på hvad du kan få ud af studiet

Studerende på IB

Hør hvad studerende på IB har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

Mille Nikolajsen

Læs mere

Camilla Birk Olsen

Læs mere

Thomas Damkjær Matzen

Læs mere

Christoffer Dyran

Læs mere

Clara Alberte Haupt

Læs mere