KATINKA BJØRNDAL THOMSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg gik i gymnasiet, var jeg overbevist om, at CBS var for smart og business-orienteret til mig. Jeg havde derfor svært ved at acceptere, at jeg i virkeligheden gerne ville studere International Business and Politics. For at bekræfte og afkræfte mine værste fordomme deltog jeg i et par forelæsninger på CBS i 3.g. Besøgene gav mig et godt indblik i det faglige niveau og mulighed for at møde nogle af de studerende på International Business and Politics. Særligt sidstnævnte overbeviste mig om, at man sagtens kunne studere på CBS uden at gå i jakkesæt og høje hæle.

Jeg havde boet i Frankrig i to år, da jeg søgte ind på CBS. Jeg havde i en lang periode overvejet at blive i Frankrig for at studere, men jeg kunne ikke finde noget, der mindede om International Business and Politics. Det var ofte ’enten eller’ i stedet for ’både og’ – business eller politik og sjældent for begge dele. I sidste ende var det den danske universitetskultur og den tværfaglige profil på International Business and Politics, der fik mig til at søge tilbage til Danmark.

Min uddannelse

Jeg sætter stor pris på studiets tværfaglighed. Kurserne varierer en del og introducerer en bred vifte af fagkompetencer, som kan bruges i det offentlige såvel som i det private og i udlandet.

Når det er sagt, interesserede jeg mig ikke sønderligt for økonomi/business, da jeg startede på International Business and Politics. Jeg var draget af det politiske og internationale islæt og bange for, at matematikken ville blive en udfordring. Heldigvis er det de færreste, som er gode til alt på IBP – og det skaber en god arbejds-/gruppedynamik. For før eller siden får alle brug for hjælp – må det være i de politiske diskussioner, med de matematiske beregninger eller i fag som Quantitative Methods, hvor der skal kodes en del i softwareprogrammet R.

Arbejdsbyrden er helt sikkert tungere i de fag, som ikke falder lige til højrebenet (og dem er der en del af…), men det er som regel muligt at finde en interessant vinkel eller en god studiegruppe, som gør det hele en smule lettere.

Gode råd

1

Besøg studiet og et par forelæsninger, hvis du er i tvivl om, hvilket studie du ønsker at starte på. Det giver dig mulighed for at opleve det faglige indhold og møde nogle af de mennesker, som er på studiet.

2

Læs fagprofilerne grundigt igennem. Her får du et overblik over, hvad studiet vil byde på. IBP er et tværfagligt studie – du skal derfor have mod på at kaste dig ud i alt fra politiske diskussioner, makroøkonomiske analyser og matematiske beregninger.

3

Følg din mavefornemmelse! Dine fremtidsplaner kan ændre sig en milliard gange, inden du er færdig med din bachelor, så vælg et studie, du brænder for.

Studerende på IBP

Hør hvad studerende på IBP har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

TAILA SENANU

Læs mere

ADAM PETER MORSING THYSSEN

Læs mere

TARA DASTMALCHIAN

Læs mere

ZAINAB GHAIBY

Læs mere