KERSTI CLAUSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg har altid været glad for at gå i skole og vidste derfor, at jeg gerne vil læse på universitetet, efter jeg blev student. Jeg var også meget klar til at læse på en mere specifik uddannelse, som jeg selv havde valgt, med emner og fag der interesserer mig i stedet for at sidde og svede over kemi og biologi som på gymnasiet. Men derfra og så til hvilken specifik uddannelse, jeg skulle søge ind på, var ikke helt klart for mig.

Jeg tog udgangspunkt i de ting, jeg godt kan lide at beskæftige mig med: kommunikation, marketing, forhold mellem mennesker, at skrive, at have selvstændighed og en form for kreativ frihed til at løse forskellige opgaver. Da jeg så opdagede CBS’ nye uddannelse HA Markeds- og kulturanalyse, fandt jeg alle de ting, jeg søgte med en portion erhvervsøkonomi smidt oveni. Det gav for mig rigtig god mening, fordi jeg endnu ikke er helt sikker på, hvad jeg vil bruge uddannelsen til efterfølgende, men gennem HA MAK får jeg det bedste fra begge verdener og kan derfor senere tilrettelægge, som jeg vil.

Jeg var i studiepraktik på IMK på CBS, da jeg gik i 3g. og fik allerede dengang afkræftet nogle af de generelle fordomme, der findes om CBS: her er i høj grad plads til alle typer af mennesker, og det behøver slet ikke være så elitepræget, som du måske har hørt.

Min uddannelse

Egentlig har erhvervsøkonomi, matematik og business overhovedet ikke haft min interesse hverken i folkeskolen, gymnasiet eller i min fritid – og det var en af mine klare fordomme om CBS: at studierne kun handler om ”hardcore” økonomi og business. Men det er ikke nødvendigvis rigtigt; på HA MAK har jeg fundet alt det, jeg godt kunne lidt fra dansk, samfundsfag, engelsk og filosofi i gymnasiet i langt de fleste fag. Disse suppleres rigtig godt af de økonomiske fag – her på første semester er det statistik, der kan bruges til at drage paralleller og hjælper til at give forståelse i blandt andet politisk markedsøkonomi.

Det er en rigtig fed følelse, når et begreb, vi netop har hørt og lært i eksempelvis kommunikationsteori, går igen i kultursociologisk teori – selvom vi ikke har været i gang længe, er det allerede sket mere end en gang. Det giver en rigtig god følelse af sammenhæng på studiet, og viser igen hvor god en kombination det erhvervsøkonomiske og det kulturelle og kommunikative er.

Det er noget helt andet at læse på univiersitetet end at gå på gymnasiet. Jeg har særligt skulle vænne mig til, at jeg selv i høj grad skal planlægge og strukturere min hverdag – der er ingen krav til at møde op til undervisning, og der er rigtig meget læsning og selvstudie. Det er fedt, når man får styr på det, men det tager tid at blive vant til. Det samme gælder mængden af engelske tekster og forelæsninger på engelsk. Ud af fire fag foregår de tre af vores på første semester på engelsk. Det er fedt, fordi det giver et internationalt perspektiv på de problematikker, vi arbejder med, men det er noget andet end at læse udelukkende på dansk og det tager noget længere tid.

Gode råd

1

Søg ind: du kan læse nettet tyndt, tage til åbent hus og høre studerendes erfaringer og det kan være en rigtig god hjælp, men du kan først rigtig mærke, om studiet er rigtigt for dig, når du starter. Så søg ind, hvis du er nysgerrig og klar til at prøve det af – også selvom du måske ikke er hundrede procent sikker.

2

Vær forberedt på en omvæltning: det bliver sagt mange gange, men det er en helt ny oplevelse at læse på universitetet og måske også at flytte til en helt ny by i den anden ende af landet. Det hjælper, hvis man er forberedt på de her nye oplevelser, og hvis man er okay med, at det tager tid at falde på plads og få styr på alt det nye.

3

Deltag i introforløbet. Det kommer til at virke overvældende og måske som en hård periode, men det er også virkelig sjovt og en rigtig god måde at lære dine nye medstuderende på.

Studerende på HA MAK

Hør hvad studerende på HA MAK har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

LAURA SØGAARD

Læs mere

ANDREAS KARGAARD KRISTENSEN

Læs mere

AMALIE HAUBO

Læs mere

Yasmin Larsen

Læs mere

Viktor Øbo Nannestad

Læs mere