LAURA SØGAARD

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Inden jeg søgte HA Mak havde jeg researchet hele internettet tyndt efter den perfekte uddannelse. Jeg oplevede at flere uddannelser havde små brikker af de ting, som jeg havde interesse for. Der var bare ingen uddannelse, som havde et komplet sammensat program, som gik i overensstemmelse med mine interesser og drømme. Da jeg så HA Mak, var jeg ikke i tvivl. Denne uddannelse har for mig, alle de små brikker samlet til ét stort puslespil.

Efter jeg havde fundet drømmeuddannelse, blev jeg alligevel i tvivl. Der er mange fordomme omkring CBS og det hele kan virke meget intimiderende. Måske især hvis man er fra Jylland eller andre steder i Danmark, end blot Sjælland. Jeg er selv født og opvokset i Midtjylland, hvor mentaliteten er ydmyg.

Men lad ikke dette skræmme dig. Fordi fordomme er ofte ikke en realitet. Efter de første to dage i introugen, blev alle mine fordomme lagt på hylden. På CBS er alle ligeværdige og er der 100% ingen rigtig eller forkert måde at se ud eller gøre tingene på. Mit bedste råd er at lægge alle dine barrierer der hjemme og vær dig selv fuldt ud. Så kommer man længst.

Min uddannelse

Allerede fra dag 1 har det sociale liv på HA Mak været enormt godt. Vi er omkring 90 elever, hvilket betyder vi er forholdsvis få og har dermed også hurtigere fået et tættere bånd sammen. Introugerne danner ramme for årgangens fremtidige sociale normer og traditioner, hvilket vi fra start af alle sammen har dyrket i høj grad. Vi har alle sammen været bevidst om, at hvis man har det godt sammen, er det også lettere at støtte hinanden i det hårde tider.

Den bedste og bedste og mest effektive måde at hjælpe hinanden på, er at få lavet en notegruppe. Vores pensum er stor og hvis man skal have tid til sig selv, venner, kærester og familie derimellem, er det umuligt at nå og læse alt. Derfor vil jeg stærkt anbefale, at man laver en notegruppe og opdeler læsningen. Derved kan man mindske sideantallet af læsning og samtidig løbende have noter klar til eksamen. På den måde sidder man ikke i eksamensperioden og skal skrive noter til hvert enkelt kapitel og artikel fra pensummet.

Når jeg studerer, er den største motivationsfaktor for mig, at jeg kan se at det er relevant. Det som jeg bruger min tid og energi på, skal være spændende og yderst brugbart i forhold til den virkelige verden.

HA MAK er bl.a. en sammenkobling af kulturanalyse, innovation, global markedsstrategi, erhvervsøkonomi og kommunikation. Fagene går hånd i hånd og jeg har ikke på ét eneste tidspunkt følt at det vi er blevet undervist i, ikke har været brugbart for min fremtid i erhvervslivet.

Jeg har altid været en person, som har elsket at rejse, analysere samt forstå kulture. Jeg har heraf været nysgerrig på, hvordan man kreerer den rette markedsføring til et bestemt marked. Min bedste færdighed er, at jeg altid har været dygtig til at tale med mennesker, og gerne nogle som er anderledes end mig selv. Derfor synes jeg, at HA Mak, passer til mig.

Gode råd

1

Når man læser på universitet, kan man hurtig blive stresset over ens medstuderende. Med det mener jeg, at man hurtig kan føle dårlig samvittighed, hvis man ikke har læst lige så meget som de andre, eller hvis man som en af de eneste ikke sidder og skriver noter til en forelæsning. Mit bedste råd er at lytte til dig selv. Du ved selv hvordan du arbejder bedst og hvordan du lærer bedst. Der er ingen rigtig eller forkert måde at gribe tingene an på.

2

Mit andet råd vil være at lære og abstrahere. Giv dig selv et frirum, hvor du giver dig selv lov til at lægge bøgerne på hylden og lave noget, som du syntes er sjovt. Jeg spiller fx håndbold et par gange i ugen sammen med en gruppe andre studerende fra CBS. På den måde får jeg nye veninder, som ikke nødvendigvis går på dit eget studie og samtidig mødes vi på andre vilkår end blot på skolen eller til fest.

3

Mit sidste råd er, at man ikke skal være bange for ikke at få nye venner. Alle er i samme båd, hvilket betyder at man som ny ofte ikke kender et øje den dag. Så frygt aldrig at man kommer til at stå alene. Det er nemlig det introugerne er med til at ændre for alle.

Studerende på HA MAK

Hør hvad studerende på HA MAK har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

ANDREAS KARGAARD KRISTENSEN

Læs mere

AMALIE HAUBO

Læs mere

KERSTI CLAUSEN

Læs mere

Yasmin Larsen

Læs mere

Viktor Øbo Nannestad

Læs mere