LINE IPSEN MADSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg stod overfor mit studievalg, var jeg meget i tvivl om hvilken retning jeg ønskede at gå. Jeg fik mig snævret ned til, at jeg ønskede at læse enten noget med økonomi eller kommunikation. Helt tilfældigt fandt jeg frem til mit drømmestudie – nemlig HA(kom), der er en god kombination af fag fra begge ”verdener”.

Som i kan se, er jeg fra Esbjerg og her er det ikke alle der kender til CBS, derfor havde jeg en masse fordomme om typerne der går på CBS. Dog faldt mine fordomme om jakkesæt og karakterræs heldigvis hurtigt til jorden, da jeg var til åbent hus – her så jeg, at CBS’ere er helt almindelige universitetsstuderende som man kan møde på universiteter i hele landet.

Jeg havde ALDRIG set mig selv flytte til København, da de fleste af mine venner flytter eller et flyttet til Århus – hvilket var med til at gøre mit valg af studie svært. Jeg kom frem til, at jeg ikke ville gå på kompromis med mit studievalg og valgte derfor trods skepsis at flytte til København.

På trods af fordomme og det at være langt væk fra Esbjerg, så blev HA(kom) valget, da jeg som sagt ikke ønskede at gå på kompromis med mit studievalg. Jeg er rigtig glad for, at jeg tog mit valg om at prioritere studiet. Jeg er sikker på, at jeg havde fortrudt mit valg, hvis jeg var gået på kompromis.

Min uddannelse

På min uddannelse er det sociale sammenhold ekstremt godt, da vi som kommunikationsstuderende er gode til at lave sociale aktiviteter.

For mig betyder min studiegruppe meget, da det er studerende som jeg kan studere, argumentere og diskutere med. Ved at være i en god studiegruppe hvor alle medlemmer er trygge ved hinanden, skabes der muligheder for at lære nye ting på kryds og tværs. På HA(kom) arbejdes der meget i grupper, både i hverdagen, men også til eksamen.

En ting der er meget karakteristisk for netop HA(kom) er, at vi er en flok studerende, der brænder for at kommunikere og derved også at tale. I vores øvelsestimer er der ofte faglige diskussioner mellem både elever og undervisere, da vores pensum kan tolkes på forskellige måder – det er lige netop dét der er med til at skabe en bred forståelse for teoretikere og teorier.

Før jeg startede på studiet, burde jeg nok have sat mig langt mere ind i den type tekster, der bliver brugt på HA(kom). Da jeg startede med at læse pensum virkede det uforståeligt, da teorier ikke nødvendigvis har en entydig løsning, men derimod kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Især på HA(kom) benyttes der mange ”bløde” tekster, hvilket vil sige, at de ikke giver et entydigt svar ligesom et regnestykke for eksempel gør.

Som ovenstående bærer præg af, så et HA(kom)’ere studerende der er glade for at snakke og diskutere. Derfor kan det måske være en fordel, at man som person er lidt udadvendt og ikke er bange for at stille spørgsmålstegn ved tingene.

Lines gode råd til dig

1

Lad være med at gå på kompromis med dit uddannelsesvalg, bare fordi uddannelsen ikke udbydes i ”den rigtige” by.

2

Kom hurtigt i gang med boligsøgningen – især hvis du kommer langvejs fra.

3

På HA(kom) er der et stort pensum, derfor er det vigtigt at kunne strukturere sin tid, således at ens fokus ligger på det man finder vigtigt for at kunne komme igennem fag.

Studerende på HA(kom.)

Hør hvad studerende på HA(kom.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

SEBASTIAN-LI SVENDSEN

Læs mere

EMMA SOELBERG

Læs mere

Siv Berner Carstensen

Læs mere

RIKKE MARIE MELDGAARD ANTHONISEN

Læs mere