MAJA LINDGREN NIELSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

”Hva’ sååå kommer du og studerer sammen med mig på CBS?”, spurgte jeg min lillesøster efter, at hun i år afsluttede med en flot HHX-eksamen. Hendes respons dertil var: ”Det tror jeg ikke, at jeg er klog nok til”, dog med et smil på læben. Overraskende nok forbavsede denne reaktion mig ikke, da det var den samme følelse, som jeg sad med inden, at jeg trykkede på den endelige ’Send-knap’ med ønskerne for en universitetsuddannelse hos CBS. Det gjorde klart mit valg af studie lidt sværere, at CBS har en så anerkendt status og selvfølgelig også det at skulle flytte til en helt ny by, men så igen… Jeg vidste, at det var lige præcis den uddannelse, som CBS kunne tilbyde mig, at jeg ville have. Alle mine andre bekymringer forsvandt, fordi min interesse var på slutresultatet, nemlig den uddannelse, som jeg ville stå med i sidste ende.

Kultur, sprog og det at drive forretning har længe været flere af mine store interesser. Jeg var derfor interesseret i to studielinjer: European Business eller Business, Language & Culture hos CBS. Valget imellem de to blev relativt nemt for mig, da jeg fandt ud af, at jeg fortsat ville udvikle mine tyske færdigheder. En af mine begrundelser er, at jeg på HHX valgte at løfte tysk op på A-niveau. Derefter flyttede jeg til Tyskland i et år for at lære sproget samt tyskernes måde at drive forretning på, så hvorfor ikke fortsætte gennem Business, Language & Culture.

Og jeg er så glad for min beslutning! Det at flytte til en ny by har givet mig mange nye bekendtskaber, tid til at lære mig selv at kende, samt et studie af stor interesse. Derfor mener jeg, at man er ’klog nok’ til CBS, fordi man studerer noget, man selv finder interessant og selv har valgt.

Min uddannelse

”Kan jeg godt nå at læse alt det i løbet af denne uge?”, således tænker jeg ofte, når jeg på min skolekalender kigger ugens lektier igennem. Det at tage en universitetsuddannelse er noget anderledens end gymnasiet eller et sabbatår. Du lærer at prioritere din tid bedre, finde din egen måde at studere større mængder bedst på og har mulighed for at deltage i en masse sociale arrangementer alle ugens dage.
Det kan være udfordrende at ville det hele. Det er derfor vigtigt, at du lærer at vælge ting til og fra. Det bedste er, at der er al mulighed for at hente hjælp i studiet via klassekammerater, vejledere, lærere, mentorer, tutorer osv. Jeg har søgt hjælp af og til og det hjælper mig meget! At tale med personer, som vidste mere ud fra deres erfaringer, beroligede mig og gav mig ideer til hvilke metoder, der kunne hjælpe mig i den givne situation.

Derudover er jeg meget positiv overrasket over det sociale miljø på studiet. Vores Fresh Guides gør et godt stykke arbejde med at inkludere alle nationaliteter i fællesskabet fra første introdag. Og lige siden har vil beholdt det åbne sind og benyttet os af mulighederne for nye bekendtskaber og ny viden. Dette er et adfærd, som jeg ønsker at viderebringe gennem hele studiet. Vi lærer, at alle er forskellige og derfor agerer forskelligt. Dette kan også relateres til forretningsverdenen. Mine forhåbninger for fremtiden er at finde en virksomhed, hvor jeg kan vejlede i kulturelle forskelligheder og optimering af drift over landegrænser.

Gode råd

Mit gode råd til dig

Til jer, som på nuværende tidspunkt står og skal træffe et valg omkring fremtidig studie, vil jeg sige, at man skal gå efter sin mavefornemmelse; hvad finder du interessant? Derved hjælper du dig selv med at finde frem til, hvilket studie bedst muligt dækker disse, samt om det at tage en universitetsuddannelse i KBH kunne være spændende. I forhold til sociale bekymringer, så tænker jeg, at med et åbent sind, så skal man nok klare den.

STUDERENDE PÅ BLC

Hør hvad studerende på BLC har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

LINNÉA NEMAN

Læs mere

PETRA STENSGAARD BØNDING

Læs mere

MELISSA VALENTINA AUGUSTINUS MIRI

Læs mere