MELISSA VALENTINA AUGUSTINUS MIRI

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg lagde mange overvejelser i mit studievalg og undersøgte muligheder både i forskellige faglige retninger såvel som forskellige universiteter. Da jeg faldt over Business, Language and Culture på CBS appellerede den enormt meget til mig da den kombinerede både det blødere samfundsfaglige (kultur) med noget mere konkret og håndgribeligt (økonomi). Fagene såsom ”Globalisation Studies” og beskrivelsen af ”1st Year Project” var fag som jeg gerne ville have. Det tredje sprog skræmte mig til gengæld og af den grund endte jeg faktisk i sidste øjeblik med at søge ind på Service Management and Business Administration i stedet.

Hvad jeg lærte af det var, at man skal følge sit hjerte, og derefter kæmpe for det du gerne vil have. Så året efter søgte jeg ind på BLC med gåpåmod til at gøre det der skulle til for at kunne følge med i Spansk. Jeg opdagede dog også hurtigt at der var mange som kæmpede med det tredje sprog, hvilket i virkeligheden var lettende – for man var ikke alene. Ikke desto mindre sidder jeg her et år efter, med et omfattende bedre sprogligt niveau af både engelsk og spansk samt at jeg har fået lov til at få både mine samfundsfaglige og økonomiske fag i én uddannelse. Det har til tider været hårdt at forstå meningen med de meget forskellige fag, men da vi skrev vores første års projekt og samlede de forskellige elementer fra fagene begyndte mange brikker at falde på plads. Dét var en aha oplevelse.

Min uddannelse

Det mest spændende for mig ved BLC indtil videre har været at få en forståelse for hvordan økonomien påvirker kultur og ulighed ift. Udviklede og udviklende lande – og vice versa. Vi lærer helt praktisk hvordan økonomien fungerer igennem fag såsom Mikro- og Makroøkonomi. Vi lærer om kultur og politik i fag som ’Spanske Studier’ og ’Britiske og Amerikanske Sstudier’.  Og disse fag bliver sat sammen og giver mening i fag som ’Globalisation Studies’ og ’1st Year Project’, hvor man får forståelsen for hvordan de forskellige faktorer har påvirket den aktuelle verdens situation både økonomisk, politisk og kulturelt.

Jeg synes bestemt at fagene kan være vanskelige, og det kan være svært at omstille sig og bevæge sig på så mange vidt forskellige fagområder, især i starten. Det var faktisk overvældende hvor udmattende det var. Man kan gå fra en spansk time til en mikroøkonomi time til en time om amerikansk politik historie. Tredje sproget virker til at være den største udfordring for mange, inklusive mig selv. Både grundet sproget og fordi indholdet nogle gange kan virke umiddelbart mindre relevant og uden sammenhæng. Jeg begyndte dog langsomt at trække tråde imellem de forskellige fag og på den måde danne en bredere forståelse for sammenhængende og relevansen. Ligeledes valgte jeg at gribe sproget an som en ”hobby” hvorved jeg eksempelvis kun har set spanske film siden jeg startede på uddannelsen. På trods af at det bestemt stadig er udfordrende, har jeg også virkelig udviklet mit spanske det sidste år.

Ydermere har jeg forstået hvorfor læren om økonomi er helt essentiel og effekten af politik i forskellige lande. Jeg glæder mig til at det hele kun kommer til at give endnu bedre mening næste år (’folk’ siger at man først virkelig forstår sin bachelor på tredje år, så tålmodighed er en dyd jeg har tilegnet mig).

Jeg havde ikke så mange forventninger til den sociale del af studiet, men er til gengæld kun blevet positivt overrasket på den front, da det har vist sig at være en kæmpe faktor på BLC. Der bliver lagt stor vægt på sammenhold og sociale arrangementer både internt i klasserne, mellem klasserne og på tværs af årgange. Det værdsætter jeg meget. Vi var eksempelvis mange der tog afsted på skitur i Februar.

Mange er gode til at arrangere forskellige arrangementer på kryds og tværs og hvis man et øjeblik skulle glemme det, står BLC UNION typisk klar med en undskyldning for at holde den næste fest. Torsdag på Nexus var næsten en tradition indtil Covid-19 restriktionerne ramte, og selv efter hvad dét har medført, har man stadig en stærk følelse af sammenhold på BLC.

Gode råd

1

Være sikker på at forventningerne til sig selv ikke bliver til stress – og at man prøver at holde en balance imellem forpligtelser og fornøjelser.

2

Eksamenerne passer til dit niveau og det forventes ikke at du har gået på universitetet i flere år.

3

Lav studiegrupper – og brug dem! Både for det sociale og faglige aspekt.

Studerende på BLC

Hør hvad studerende på BLC har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

Julie Ulvik Hordnes

Læs mere

Emilie Lundsgaard Jensen

Læs mere

EMA FANCOVICOVÁ

Læs mere