NADIA DEJGAARD NIELSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

For mig var valget om CBS forholdsvis ligetil. Jeg havde hørt mange gode ting om CBS, samt de muligheder, det giver på arbejdsmarkedet at besidde en uddannelse fra CBS. Jeg valgte HA(it.) da kombinationen af de økonomiske, organisatoriske og IT-relaterede fag virkede perfekt for mig. Jeg har altid været interesseret i økonomiske og organisatoriske fag og synes det lød spændende med koblingen til IT, samt hvordan de 3 fagblokke kan understøtte hinanden.

For mig var det et stort spring der krævede mange overvejelser og stort mod. Jeg har altid syntes IT og den digitale verden har været spændende, men jeg havde aldrig rigtig arbejdet med IT før. Jeg valgte heldigvis at følge min mavefornemmelse omkring CBS og HA(it.) og fortryder ikke mit valg et sekund.

Min uddannelse

I starten var det ikke tydeligt, hvordan de meget forskellige fagblokke (økonomi, organisation og IT) hang sammen. Forståelsen var en længere proces som er kommet lidt hen af vejen, hvor jeg er blevet mere og mere bevidst om, hvor mange steder på arbejdsmarkedet, jeg kan passe ind, fordi jeg læser HA(it). Følelsen af at jeg med en færdiggjort HA(it.) aldrig kommer til at løbe tør for muligheder er virkelig en motivationsfaktor i min hverdag. Specielt også i de perioder hvor man er ekstra presset på skolefronten.

Inden jeg startede på studiet var jeg meget bange for at være bagud i IT-relaterede fag, idet jeg aldrig havde kodet eller lignende før. Her blev jeg positivt overrasket, da jeg mødte mine medstuderende som alle gik med den samme frygt og erfaring som mig. Der er selvfølgelig nogle få der er langt foran, men langt størstedelen var helt nye i det ligesom jeg selv var.

Gode råd

1

Tag det helt roligt, man kan ikke være den bedste i alle fag.

2

Du skal gide at lære og opsøge ny viden, for at universitetet ikke bliver fem år, der bare skal overstås. Så opnår du også langt mere end bare karakterer.

3

Benyt dig af dine medstuderende, dine undervisere eller ikke mindst af os mentorer, hvis du sidder med spørgsmål. Det kan være alt mellem himmel og jord. Hold dig endelig ikke tilbage – vi er her for at hjælpe hinanden.

Studerende på HA(it.)

Hør hvad studerende på HA(it.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

MALENE HELLESEN

Læs mere

SIMONE M. SØRENSEN

Læs mere