NANNA LØVSTRØM OLSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg startede med at kigge på uddannelser, investerede jeg meget tid i at være i studiepraktik og møde op til åbent hus, for at få et overblik over det faglige indhold. Jeg fandt derfor ud af at CBS var derfor det rigtige for mig, da det føltes som en naturlig overgang fra min HHX baggrund og at jeg her kunne fordybe mig at analysere mennesker, kulturer og deres relation til økonomi på et internationalt niveau.

Inden jeg startede, havde jeg flere fordomme om hvordan de studerendes ambitioner ville stå i vejen for det sociale på uddannelsen. Da jeg begyndte på HA MAK, blev jeg dog positivt overrasket over hvor mange forskellige mennesker, der studerer på CBS og hvordan de studerende tager aktivt initiativ til at skabe et fællesskab.

De stærke bånd der opstod i introforløbet, giver en støtte, der betyder, at vi motiverer hinanden til at overkomme de mere udfordrende fag og deler idéer og erfaringer med at opnå en balance mellem studie og fritid.

Min uddannelse

Det mest spændende ved at gå på HA MAK er hvordan fagene hænger sammen, hvilket skaber et overblik over og indsigt i relevante kulturelle og økonomiske tendenser i verden. Dette har givet mig et værktøj til at analysere situationer og fænomener fra flere perspektiver, der hjælper mig med at stille relevante spørgsmål til kulturelle fænomener.

Det der er udfordringen ved det, er at give sig selv tid til at nå derhen hvor man fanger disse sammenhænge. I den proces er det vigtigt, at man ikke stresser for meget over, hvordan eller hvor længe man burde læse for at nå det mål, men giver sig selv lov til også at lade andet end studiet have en plads.

For mig er det derfor været vigtigt, ikke at sammenligne mig selv med mine medstuderende, men derimod at fokusere på at få hjælp og hjælpe mine venner i de områder hvor man hver især er stærke – det er okay ikke at være den bedste til det hele.

Gode råd

1

Det er vigtigt at huske, at det er dig der skal tage studievalget – ikke din omgangskreds, så stol på din intuition og hvad du interesserer dig for.

2

Du skal være villig til at være selvstændig og tage ansvar for din egen læsning, men samtidigt også give dig selv lov til at holde fri – det handler om balance.

3

Ved studiestart er det meget vigtigt at være åben og fordomsfri over for nye mennesker, da det sociale betyder meget for, hvordan du falder til på studiet.

Studerende på HA MAK

Hør hvad studerende på HA MAK har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

LAURA SØGAARD

Læs mere

ANDREAS KARGAARD KRISTENSEN

Læs mere

FREDERIKKE TRIER ORTMANN

Læs mere

AMALIE HAUBO

Læs mere

KERSTI CLAUSEN

Læs mere