NATHALIE BRUUN KJELDBJERG

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Mit studievalg for HA (psyk) kommer slet ikke fra mit tidligere uddannelsesvalg – jeg gik i en matematik og fysik klasse i gymnasiet. Så jeg havde aldrig haft noget med hverken psykologi eller økonomi før. Til gengæld havde jeg i min fritid været vejleder på nogle lederkurser for unge mellem 12-16 år, hvor vi arbejdede med tematikker som gruppedynamik, være en bedre leder og personligudvikling. Jeg havde virkelig gode oplevelser herfra og besluttede mig for, at jeg ville arbejde mere med dette, så det ikke kun var i min fritid, men som fuldtids job. Jeg kiggede så på samtlige uddannelser hos både AU, KU, AAU og CBS, men det var altså HA (psyk) med kombinationen af det organisatoriske, det menneskelige, og den økonomiske forståelse, som jeg faldt for. Det er den uddannelse, som jeg tror, vil give mig de bedste grundsten til at arbejde med nogle af de samme tematikker, som jeg gjorde i min fritid – bare professionelt denne gang.

Den næste overvejelse gik så på, om jeg virkelig skulle flytte til København, hvor netværket var begrænset, og man skulle forlade sine venner og familie i Aarhus. Men jeg vil ikke nøjes med en eller anden uddannelse, bare fordi den så var i Aarhus. Uddannelsen jeg ville have var i København, og så måtte jeg jo flytte til København og bo i en kuffert de første par uger under introforløbet hos min kæreste, da jeg ikke fik et værelse før dagen før studiestart.

Min uddannelse

Det er anderledes at gå på et universitet i forhold til gymnasiet – særligt læsemængden, hvilket nok også har været den største udfordring for mig. Det gavner mig at gå på et af CBS’ biblioteker og læse i stedet for derhjemme, hvor jeg ender med at lave alt muligt andet end at læse.  Det kræver meget selvdisciplin at læse på HA (psyk), men det giver også meget tid ved siden af, som blandt andet gør, at jeg har tid til at sidde i et relevant studiejob 10-15 timer om ugen.

Jeg må indrømme, det er de psykologiske og organisatoriske fag, som fanger min interesse mest – særligt var jeg begejstret for økonomisk psykologi, fordi man hurtigt kunne bruge begreberne aktivt i hverdagen. Man kan sagtens komme igennem alle fag, hvis bare man møder op til alle forelæsninger og øvelseshold, men man lærer virkelig noget, hvis man også lige har læst til fagene.

Og så er 1. år karakterfrit, så man kan tage det roligt og ikke skal stresse over at få gode karakterer, men samtidig kan man godt mærke, at man sidder blandt begavede mennesker, som er engageret i uddannelsen, og dét er motiverende for at gøre et godt stykke arbejde.

Gode råd

1

Spørg dine medstuderende om hjælp eller om en ekstra forklaring. Det hjælper meget mere end at prøve at holde en facade om, at du har styr på det hele. Vi vil jo hinanden det godt, og så er det kun god læring og giver bedre forståelse for dem også at få lov til at forklare et begreb eller en teori til en anden.

2

Prøv at være med fagligt fra start af og have læst til forelæsningerne. Læsemængden bliver ikke mindre, og det bliver bare en stressende faktor, hvis du hele tiden er lidt bagud.

3

Det er okay, hvis du ikke lige finder din faste vennegruppe i introforløbet. Bliv ved med at opsøge nye venner og socialt samvær, så skal det nok komme – om det så er på Nexus, til psyk-festerne, studiegruppen eller på skituren med Psyk. Forglem ikke, at der også findes andre studerende end Psyk på CBS, som man kan mødes med igennem de mange studenterorganisationer.

Studerende på HA(psyk.)

Hør hvad studerende på HA(psyk.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

SOPHIA STRØMQVIST

Læs mere

PERNILLE LAURSEN

Læs mere

ANTON HALD

Læs mere