Det mest spændende ved at læse shipping, er at vi får en masse reel viden om en industri og om de forskellige elementer af en shippingvirksomhed, som fx noget konkret om daglige opgaver, de finansielle elementer osv.
Noget af det sværeste ved at læse shipping, ift. andre uddannelser på CBS, er at uddannelsen foregår i kvartaler, hvilket vil sige at vi har 4 moduler med 2 fag ad gangen, som afsluttes med eksamener i hhv. Oktober, december, marts og juni. Dette gør naturligvis, at undervisningen rykker hurtigt fremad og det er nemmere at falde bagud på læsning osv. Til gengæld synes jeg, at det har været rart at afslutte fag i løbet af semestret, så man kun skal fokusere på 2 fag og 2 eksamener ad gangen, og løbende får sat kryds ved endnu et bestået fag.
Gennem det første år, er jeg også blevet overrasket over et par ting:
Størrelsen af pensum
Der er nogen der siger, at i folkeskolen læser man sider, i gymnasiet læser man kapitler og på universitetet læser man bøger.
Pensum dækker typisk 30-40 sider pr. forelæsning, og når det hele så ovenikøbet er fagligt indhold på engelsk, så tager det lidt tid i starten, samtidig med at man måske ikke altid har forstået dele af det, man har læst. Men det kommer stille og roligt. Samtidigt, så tror jeg at de faglige termer ville være lige så svære på dansk, og så føler jeg at det er en fordel at man fra starten får lært det på engelsk, hvis man drømmer om en international karriere.
Mængden af matematik
Selvom det fremgår på hjemmesiden, at studiets indhold er 50% matematisk og økonomisk, var vi en del, der blev lidt overraskede alligevel. Man skal være klar på at især det første halve år indeholder matematik, der bygger ovenpå gymnasieundervisning, som statistik og mikroøkonomi. Men det er nu engang bare sådan det er, og det er også noget, man sagtens kan komme igennem, så længe man gør en indsats.
Individuelt arbejde
I modsætning til mange andre studiet, har vi tæt på intet gruppearbejde på shipping. I løbet af det første år, er det kun individuelle eksamener, samtidig med at vi ikke får opgivet studiegrupper, som på andre studier. Dog vælger mange fx at øve opgaver i fag som mikroøkonomi i grupper, så man kan hjælpe hinanden på forskellige områder.