NICOLINE DAMSBO ANDERSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Da jeg skulle vælge studie, var der særligt et par ting, der filtrerede min søgning:

  • Jeg ville læse på engelsk, da jeg kun føler det åbner døre og giver muligheder.
  • Jeg ville læse en uddannelse, der var nem at flytte på tværs af landegrænser, både undervejs og efter studiet.

Af disse årsager virkede International Shipping and Trade, som et oplagt valg, i og med at shippingindustrien er så international, som den er.

Da jeg så kiggede lidt mere i dybden, var der et par områder, jeg var særligt opmærksom på. Uddannelsen har 1 semesters obligatorisk udveksling til Texas A&M University eller Singapore Management University, samt 2 semestres praktik i en shippingrelevant virksomhed.

I slutningen af gymnasiet var jeg en smule skoletræt og jeg følte, at det kunne være godt for sådan en som mig at komme ud og prøve teorien af i praksis.

Herudover lagde jeg mærke til at uddannelsen på hjemmesiden, beskrives som ”specifik”. Det er den også og man kommer til at have fag, som ingen andre linjer har, bl.a. Maritime Economics og Maritime Law. Når det så er sagt, så har man samme kandidatmuligheder, som en masse andre, bredere bacheloruddannelser, så man skal ikke lade sig skræmme.

Du skal tænke, at shipping lyder sjovt, men hvis du vil specialisere dig i en anden retning med din kandidat, er det bestemt også muligt.

Min uddannelse

Det mest spændende ved at læse shipping, er at vi får en masse reel viden om en industri og om de forskellige elementer af en shippingvirksomhed, som fx noget konkret om daglige opgaver, de finansielle elementer osv.

Noget af det sværeste ved at læse shipping, ift. andre uddannelser på CBS, er at uddannelsen foregår i kvartaler, hvilket vil sige at vi har 4 moduler med 2 fag ad gangen, som afsluttes med eksamener i hhv. Oktober, december, marts og juni. Dette gør naturligvis, at undervisningen rykker hurtigt fremad og det er nemmere at falde bagud på læsning osv. Til gengæld synes jeg, at det har været rart at afslutte fag i løbet af semestret, så man kun skal fokusere på 2 fag og 2 eksamener ad gangen, og løbende får sat kryds ved endnu et bestået fag.

Gennem det første år, er jeg også blevet overrasket over et par ting:

Størrelsen af pensum
Der er nogen der siger, at i folkeskolen læser man sider, i gymnasiet læser man kapitler og på universitetet læser man bøger.
Pensum dækker typisk 30-40 sider pr. forelæsning, og når det hele så ovenikøbet er fagligt indhold på engelsk, så tager det lidt tid i starten, samtidig med at man måske ikke altid har forstået dele af det, man har læst. Men det kommer stille og roligt. Samtidigt, så tror jeg at de faglige termer ville være lige så svære på dansk, og så føler jeg at det er en fordel at man fra starten får lært det på engelsk, hvis man drømmer om en international karriere.

Mængden af matematik
Selvom det fremgår på hjemmesiden, at studiets indhold er 50% matematisk og økonomisk, var vi en del, der blev lidt overraskede alligevel. Man skal være klar på at især det første halve år indeholder matematik, der bygger ovenpå gymnasieundervisning, som statistik og mikroøkonomi. Men det er nu engang bare sådan det er, og det er også noget, man sagtens kan komme igennem, så længe man gør en indsats.

Individuelt arbejde
I modsætning til mange andre studiet, har vi tæt på intet gruppearbejde på shipping. I løbet af det første år, er det kun individuelle eksamener, samtidig med at vi ikke får opgivet studiegrupper, som på andre studier. Dog vælger mange fx at øve opgaver i fag som mikroøkonomi i grupper, så man kan hjælpe hinanden på forskellige områder.

Gode råd

1

Del dine udfordringer med dine medstuderende. Du vil nok hurtigt indse, at i alle har forskellige udfordringer og styrker indenfor det faglige, så I kan støtte hinanden.

2

Du får ikke en mere fri uddannelsessituation end universitetet. Nogle prioriterer forelæsninger, andre læser hjemmefra, vi gør det alle på vores måde. Find ud af hvad der virker for dig.

3

Gør noget ud af det sociale, som fx at drikke en øl efter forelæsning, invitér til fællesmiddag osv. Det gør det lidt sjovere at komme til forelæsning, når man kender lidt mere til sine medstuderende.

Studerende på SHIPPING

Hør hvad studerende på SHIPPING har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

JILL PETERSEN

Læs mere