PERNILLE JOHANSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

  • Jeg valgte at læse på CBS, fordi jeg altid har kunne tænke mig at lære funktionalitet bag en virksomhed at kende, hvortil jeg samtidig altid har haft CBS som førsteprioritet, da jeg er velvidende om kvaliteten på deres undervisere, faciliteter samt linjevalg.
  • Jeg har altid haft en interesse for emner som marketing og innovation, men jeg tror, at det er en naturlig ting, at man ikke er fuldkommen afklaret med valg af fag, før man skal tage det. Blandt andet jura har været oppe og vende for mig, men jeg så det som en nødvendighed for mine fremtidige ambitioner, at jeg skulle have økonomi- og virksomhedsforståelse, hvilket gjorde at mit valg faldt på SEM.
  • For mig er det sociale ekstremt vigtigt, selvom det er det faglige, vi rent formelt er her for. Jeg har altid været fasttømret i en vennegruppe, hvortil jeg så min mulighed for at møde nye mennesker, da jeg valgte SEM. Her fik jeg muligheden for at få nye venner af mange forskellige nationaliteter og bryde mine vante rammer.
  • Jeg havde mine tanker om, hvor hårdt studiet ville være, og hvor meget arbejde, der ville lægge i det rent praktisk. Trods at det er hårdt, har jeg fundet løsningen for mig, hvilket er, at så længe jeg har en reel interesse for fagene, så tænker jeg mindre over stressen ved faget, og fokuserer i stedet på læringsprocessen. Det handlede for mig om at fratage mig karakterpresset.

Min uddannelse

Det mest spændende ved min uddannelse er, for mit vedkommende, det innovative aspekt i sammenhæng med forståelsen af en virksomhed som en enhed. Jeg troede, inden jeg startede, at jeg ville have sværest ved fag som Managerial Economics, men som det forløb sig, viste det sig, at jeg fandt det ekstremt interessant at kunne kombinere teoretisk viden med økonomisk viden og dermed få en bredere forståelse. Det gør det i den grad nemmere at komme igennem fagene, når man kan sammenkoble aspekter fra tidligere undervisning og litteratur. Man kan dog ikke lægge skjul på, at nogle fag har været lettere end andre at overkomme, hvor Managerial klart har været et af de hårdeste, dog mest interessante. Et fag som Statistics har også været til den hårde side, da man skal vende sine tanker fra kvalitative til kvantitative metoder. Det er ingen hemmelighed, at det sociale også har en stor betydning for især at dukke op til undervisningen. Har man et godt sammenhold og gode venner, er det ikke ligeså svært at møde op på Flintholm kl. 8 en mandag morgen. Min studiegruppe samt andre veninder, jeg har fået på studiet, er med til at gøre mit studieliv nemmere at overkomme.

Uddannelsen passer til mig og mine drømme og ambitioner, i og med at den tillader mig at få en bred forståelse for økonomien i en virksomhed, samt hvordan man med innovation og forståelse for service-aspektet, kan sikre ens virksomheds position på markedet.

Gode råd

1

Vær åben over for nye mennesker og lad vær med at se dig fast på specifikke personer fra start. Lad nye mennesker overraske dig, og vend dig af med tanker og krav, du måske før har haft til venskaber.

2

Lad vær med at lad dig slå ud af udfordringer, du møder i specifikke fag. Lige gyldigt hvilken linje, du vælger, vil du højst sandsynligt få fag, der ikke lægger dig lige til højrebenet. At du ikke kan finde ud af det i starten betyder langt fra, at du ikke kan lære det.

3

Hav en positiv tilgang til alting. Hvis du først skaber negative tanker om fag, lærere, studiekammerater mm. Vil de være svære at vende til positive, hvis du har besluttet dig for det modsatte.

Studerende på SEM

Hør hvad studerende på SEM har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

METTE FREDERIKKE SØRENSEN

Læs mere

KATRINE S. KRISTENSEN

Læs mere

IDA KRAGH ANDERSEN

Læs mere