PHILIP TISSOT

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg vidste ikke hvad jeg ville læse. Jeg blev rådet til at fokusere mere på de ting jeg ville have skulle være en del af min fremtid, end at fokusere på præcis hvad min fremtid skulle være. Jeg kan godt lide at opleve forskellige kulturer, så naturligvis skulle jeg da læse en engelsksproget linje. Det ledte til at jeg søgte BSc i IB. Det var ikke før lige inden ansøgningsfristen at jeg valgte at gøre BSc i DM til min første prioritet takket være det samme råd der fik mig til at søge IB og lidt hjælpe fra et Johnny Depp quote.
Jeg er smadder glad for at have truffet den beslutning! Hvis du er interesseret, kan du læse hele historien og citatet herunder. 😉

(Fulde version):
Jeg var altid rimelig sikker på at jeg skulle læse på universitetet, men vidste aldrig helt hvad det skulle være. Eksempelvis foregik alle mine praktikpladser på dyrlæge klinikker på trods af at jeg nu læser på CBS, så lidt usikker har man vel været. I andre ord havde jeg desperat brug for et sabbatår.

Efter at have rejst I et par måneder indså jeg at det ikke var vigtigt at vide præcis hvor eller som hvad jeg ville arbejde, I stedet er det vigtigt at vide hvad der ville gøre det arbejde, eller den arbejdsplads til nogle jeg ville være glad for. Jeg kan lide at rejse og fandt ud af hvor vigtigt det var for mig at være del af et internationalt miljø, hvilket var skyld I at jeg søgte engelsksprogede linjer.

Efter denne indsigt søgte jeg faktisk BSc I International Business som første prioritet med BSc I Digital Management som min anden eller tredje prioritet. International Business var favoritten da der fra barnsben altid var en vis “hype” og fascination I min omkreds over linjen med det højeste snit. Selv min mor læste på den linje, og endda i pioner-klassen. Så selvom jeg har en vis fascination for teknologi, hvilket er skyld I min interesse for DM, havde IB altid været i tankerne.

Som fristen drog nærmere, begyndte jeg dog at tænke over om prestige virkelig var en god grund til at søge en uddannelse, og om man skulle begynde at studere bare for at studere. Det var til gengæld ikke før to timer inden fristen for kvote 1 at jeg endelig besluttede mig for hvad jeg gerne ville læse – diamanter bliver til under pres som man siger.
Da jeg en sidste gang overvejede nøje om jeg havde valgt den rigtige uddannelse kom jeg tilfældigt I tanke om et gammelt Johnny Depp quote (Hvorfor er ikke helt til at vide). Den går sådan her (Oversat fra engelsk):

“Hvis du elsker to personer på same tid, vælg den sidste. For hvis du virkelig elskede den første, ville du ikke forelske dig igen.”

Selvom citatet tydeligvis omhandler noget forskelligt fra dét at vælge uddannelse, føltes det relevant for den beslutning jeg sad med, og jeg valgte derfor DM som min første prioritet. Det er en beslutning som jeg, indtil nu, er meget glad for at jeg har truffet, og én der har fået mig til at værdsætte Depp som skuespiller lige dét mere.

Min uddannelse

Min første store overraskelse efter at have startet I Digital Management var helt klart at vi skulle lære at programmere. Det var de slet ikke gode til at informere om på hjemmesiden eller brochurerne, spørg enhver af mine klassekammerater og de vil sandsynligvis mene det samme.
Det eneste jeg forventede var at vi skulle tænke over, og diskutere nye teknologier og deres relevans for nutidig og fremtidig erhverv, hvilket vi også gør og det er én af de bedste ting ved DM, men jeg havde ikke forventet at skulle arbejde med, og lære at anvende det.

Min anden (Og endnu større) overraskelse var at programmeringen ikke var så svært at lære. Jeg er meget glad for at jeg endte på en linje der underviste I det.
Mærkeligt nok, er jeg også glad for at de (Med eller uden vilje) ikke informerede os om at vi skulle lære at programmere.
Jeg synes der er en irrationel “IT-frygt” derude der skræmmer folk væk fordi de ikke tror de har hvad det tager at lære at tekniske evner, at de ikke er ”nørdede” nok. Det er den samme frygt der er skyld I at fordelingen mellem drenge og piger på IT- og andre tekniske uddannelse traditionelt er så skæv. Men fordi ingen af mine klassekammerater vidste vi skulle stresse over maskinlære og fejlkoder endte Digital Management ikke som de traditionelle uddannelser. Linjen er ikke propfyldt med “nørder” eller nogen type overhovedet. Linjen er til gengæld propfyldt med masser af forskellige typer der deler en hvis nysgerrighed for teknologi. Takket være dette har klassen en vildt interessant dynamik bade akademisk, men også socialt. Hvad mere er at fordelingen mellem kønnene mere eller mindre er lige hvor de fleste studerende, uanset køn eller type er enige om at programmering ikke var så slemt.

Gode råd

1

Beslut dig for hvad de mere generelle ting der interesser eller betyder noget for dig er, lad vær med at ende i den der ”hvilket job skal jeg have om 5 år ”-mentalitet: Jeg vidste jeg kunne lide at opleve forskellige kulturer og at jeg bliver nemt fascineret af ”gadgets”. Derfor er en international linje der specialiserer i business værdien af teknologi naturligvis et godt valg.

2

Stol på dine mavefornemmelse: Hvis har en god følelse om et eller andet, så vær tro mod den følelse. Hvis du føler noget nok ikke er helt rigtigt, så tænkt dig grundigt over om det er en grund til at ændre din beslutning/prioritet, find ud af hvad du virkelig føler, og stol så på den følelse.

Studerende på DM

Hør hvad studerende på DM har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

SOPHIE CHRISTENSEN

Læs mere

MARIJA SINICAITE

Læs mere

REBECCA THAO VY PHAM

Læs mere

CORINA DOLGHIER

Læs mere