RASMUS AHLBERG

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

I gymnasiet havde jeg Bioteknologi A, Matematik A og Fysik B som studieretning. Jeg synes det var nogle spændende fag, da der var stort samspil mellem fagenes fagområder. I 3.G valgte jeg så Erhvervsøkonomi C, som valgfag og fik på den måde åbnet mine øjne for hvad man også kunne bruge matematik til, udover de naturvidenskabelige fag.
Min erhvervsøkonomilærer havde selv læst HA(mat) og anbefalede mig at gøre det samme. Efter åbent hus på CBS var jeg i et stort dilemma om matematikdelen på HA(mat) ville fylde for meget, og jeg derfor skulle vælge HA Almen i stedet. Jeg gik med HA(mat) og har på intet tidspunkt fortrudt det.

Min uddannelse

Det der har overrasket mig mest ved HA(mat) er mængden af datalogi som studiet indeholder. Allerede det første år møder man programmering og bliver godt kendt med de forskellige metoder. Jeg synes det var en meget positiv overraskelse og efterfølgende har jeg opsøgt kurser på CBS såvel som udenfor CBS for at lære endnu mere om programmering og dens muligheder. Jeg benytter nu de ting jeg har lært om datalogi på mit nuværende studiejob, og ønsker at arbejde mere med det i fremtiden.

Sammenholdet på tværs af årgangen på HA(mat) er rigtig fedt. Der bliver arrangeret fester af SMÖK, aktiviteter og skiferier af skiudvalget, hvor man har mulighed for at lære sine medstuderende bedre at kende. Det er helt klart noget jeg vil anbefale alle at gøre, da et godt sammenhold gør læringsmiljøet på linjen meget bedre.

Gode råd

1

Man behøver ikke at være et matematikgeni for at læse HA(mat). Hvis man har mod på og lyst til at lære matematik og de økonomiske muligheder det giver, så er man mere end godt på vej.

2

Deltag i sociale arrangementer i forbindelse med din studiestart, så du lærer dine studiekammerater at kende. At have nogen man kan snakke med, arbejde sammen med eller spørge til råds er uvurderligt som studerende.

3

Du kan ikke holde til at læse alt pensum, lave alle opgaver og deltage i alle forelæsninger. Find ud af hvad der er vigtigt for dig, prioriter det og så husk at holde fri.

Studerende på HA(mat.)

Hør hvad studerende på HA(mat.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

MIKKEL SØGAARD

Læs mere

RASMUS KONGSTAD THOMSEN

Læs mere