SOFIE TOFTEGAARD BAGER

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Før jeg begyndte på gymnasiet, var jeg helt sikker på, at jeg skulle studere jura. Jeg valgte at tage Kinesisk A, fordi jeg syntes spansk og fransk lød kedeligt. Med tiden blev jeg meget fascineret af det kinesiske sprog og kulturen, så da jeg dimitterede, fandt jeg hurtigt en måde at komme til Kina på. Jeg boede der i 6 måneder, og jeg elskede det fra første dag af – Så da jeg sidste sommer, stod og skulle vælge mellem noget der for mig havde været en barndomsdrøm, og noget, jeg kun for nyligt havde fået en stor interesse i, var jeg utroligt splittet.

I sidste ende var IBA på CBS den perfekte mulighed for mig, da det forbandt et humanistisk, kulturelt aspekt, som jeg altid har været draget mod, med erhverv og økonomi. For at være helt ærlig, var jeg meget bange for at fortryde min beslutning, da jeg først havde taget den – jeg havde en masse fordomme om CBS og de mennesker der studerer der, og jeg var ikke helt sikker på, at jeg ville passe ind. Nu, et år senere, er min forestilling om hvordan det er at studere på CBS blevet gjort til skamme. Jeg passer lige så fint ind som alle andre, og jeg er blevet meget sikker i mit valg af studie.

Min uddannelse

Det, der er både spændende og udfordrende ved programmet, er, at selve strukturen og programmet er relativt nyt. På den ene side, giver dette mig som studerende en stor mulighed for at forme og forbedre indholdet af min uddannelse, da studienævnet er meget lydhør og opmuntrende overfor nye initiativer. På den anden side, kan dette til tider være frustrerende, da alt stadig skal afprøves, og derfor har jeg til tider oplevet nogle enkelte kommunikationsvanskeligheder og forvirring med hensyn til hvad jeg kan forvente. Mine medstuderende og jeg, er det første år med den nye struktur, og det kan derfor være svært, at søge hjælp hos studerende fra årene over os eller andre, for vejledning og rådgivning, da deres kurser og projekter er forskellige fra vores.

En vigtig del, og fordel, ved dette program er samarbejdet med Københavns Universitet. To kurser og halvdelen af vores ugentlige kinesiske lektioner foregår på KU, og dette giver stor mangfoldighed samt forskellige aspekter og vinkler i de emner og kurser, der undervises. Det giver også studerende på IBA en bred vifte af muligheder, hvad angår alt fra udveksling til studieorganisationer og fredagsbarer, som CBS-studerende på andre linjer ikke nødvendigvis har.

Det, der i sidste ende binder programmet sammen, er kombinationen af sprog, erhvervsliv og andre samfundsvidenskaber, og det er derfor programmet er så spændende, men også hvorfor det til tider kan være vanskeligt, da du i sidste ende, bliver nødt til at finde værktøjer, der giver dig muligheden for at lære og forstå fag der kan være både matematisk og kulturelt orienterede.

Gode råd

1

Du skal ikke være bekymret for om du nu får venner, når du starter på universitetet. IBA er et lille, men også meget kulturelt mangfoldigt program, så der vil der være en ven til alle. Men du vil komme længst, ved at deltage i nogle af de sociale begivenheder, og være venlig og åben overfor alle. I sidste ende vil de venner du med tiden får, også være en stor del af din motivation for at dukke op til forelæsningerne senere hen.

2

Begyndelsen kan være hård, når du flytter til en ny by eller et nyt land, og det vil tage tid at slå sig ned og finde rytmen.

3

Jeg studerede kinesisk i gymnasiet og også senere, da jeg tog til Kina, og derfor kunne jeg det meste af hvad vi blev undervist i det første semester. Dette betød, desværre, at jeg blev en smule doven og lidt for selvsikker på mine egne evner, og at jeg i sidste ende, faldt bagud og måtte studere meget hårdere end først behøvet. Niveauet stiger hurtigt, og du vil også falde bagud, hvis du ikke træner. At lære kinesisk tager mange timers studie og selvdisciplin.

Studerende på IBA

Hør hvad studerende på IBA har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

ALEXANDRA NGUYEN

Læs mere

CHRISTINA STOLZ

Læs mere