SOPHIA STRØMQVIST

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg valgte at læse på CBS efter mange overvejelser, da jeg i mine sabbatår var meget i tvivl om, hvilken hylde der var den rette for mig. Da jeg er opvokset på Frederiksberg, har jeg altid kendt til CBS, men har tænkt, at der udelukkende var meget business-orienterede studielinjer. Da jeg faldt over HA(psyk.), følte jeg, at uddannelsen indeholdte en ideel kombination af fag om det menneskelige og det økonomiske, som jeg begge finder interessant. Jeg var spændt på at opleve den tværfaglighed som HA(psyk.) har, og hvordan den ville fungere i praksis. Jeg føler, at der altid har været en råd tråd i vores fag, og der kommer en større forståelse for tværfagligheden, jo længere vi kommer på studiet.

Min uddannelse

Jeg har på mine to år på CBS erfaret, at det sociale spiller en stor rolle for mig, for at kunne trives. I de første par måneder af studiet, gjorde jeg en stor indsats for at skabe nye relationer og engagere mig i fællesskabet, som der var på studiet. Dette har ikke blot givet mig rigtig gode venskaber, men har bidraget til et trygt miljø, som blandt andet kommer til udtryk under vores forelæsninger, hvor jeg ikke er bange for at stille spørgsmål eller være uforstående over for et emne. Det kan være overvældende at starte på en uddannelse, som er krævende rent fagligt. Jeg oplevede, at vi på studiet hurtigt fik gjort det til normalen at italesætte svære tekster, nervøsitet omkring eksamen og hvordan vi gik og havde det. Denne åbenhed og gennemsigtighed har været en stor hjælp for mig på studiet, da jeg sjælendt har følt mig alene med en følelse, som kan være svær at gå rundt med.

Gode råd

1

Det er dig som skal læse uddannelsen – i enten tre eller fem år. Det er ikke din mor, din far eller din veninde. Vælg derfor en uddannelse som du kan se dig selv i, og ikke hvilken uddannelse der vil gøre din omgangskreds mest glad eller stolt.

2

Ræk ud til studerende, som går på den linje, som du finder interessant. Stil spørgsmål, spørg om du må deltage i en forelæsning og hør hvilke overvejelser de har gjort sig.

3

Sæt de første par måneder af til at vænne dig til omvæltningen, og undlad at have for mange forventninger til dig selv.

4

Husk, at du ikke skal have regnet det hele ud på første skoledag.

Studerende på HA(psyk.)

Hør hvad studerende på HA(psyk.) har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

PERNILLE LAURSEN

Læs mere

NATHALIE BRUUN KJELDBJERG

Læs mere

ANTON HALD

Læs mere