SOPHIE CHRISTENSEN

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Først og fremmest har jeg altid været interesseret i de erhvervsøkonomiske fagområder såsom marketing og ledelse, og da jeg kom fra et handelsgymnasium, føltes det som et naturligt valg ift. viderebygning på uddannelse. I mit hoved var der derfor kun ét sted, der virkede relevant, og det var CBS. Jeg har desuden altid hørt godt om CBS, både fra studerende og eksternt.

Jeg havde i lang tid været fast besluttet på at vælge IMK (Interkulturel Markedskommunikation), men efter at have været til Åbent Hus to år i træk begyndte jeg at overveje flere og flere meget forskellige linjer, indtil valget stod mellem 3 linjer; Europæisk Business, IMK og Digital Management. Jeg endte med at søge alle 3, men med Digital Management som min førsteprioritet. Det skyldtes primært, at jeg havde fundet ud af, at IMK blev udbudt for sidste gang, hvilket jeg mente var en indikation om, at linjen var blevet mindre relevant ift., hvad der ledes efter ude i erhvervslivet. Den anden store grund var profilen på Digital Management, som lød interessant og spændende, samt bare er super relevant ift. erhvervslivet i dag.

Mine praktiske overvejelser handlede mest om, hvad jeg ville kunne bruge min uddannelse til mht. fremtidigt job, og det er også den primære grund til, at valget endte med Digital Management. Det var selvfølgelig også utrolig vigtigt, at jeg interesserede mig for linjen og de forskellige fag. I starten fokuserede jeg desuden meget på, hvilke kandidatuddannelser, min bachelor ville åbne op for, men i enden prioriterede jeg relevansen af og interessen for min valgte linje, som kun har en naturlig overbygning.

Jeg har altid haft mange bekendte, der har gået eller stadig går på CBS, som jeg kender fra vidt forskellige steder. Jeg føler derfor, at jeg altid har fået et meget varieret syn på CBS, de studerende og det sociale, og jeg har derfor ikke gjort mig så mange overvejelser ift., hvad lige præcis jeg skulle forvente. Jeg er blevet positivt overrasket over det sociale på CBS og jeg har ærlig talt aldrig haft det sjovere på en anden uddannelsesinstitution.

Da jeg først søgte Digital Management var mit primære fokus på fremtidige muligheder efter uddannelsen, hvilket skabte lidt af et trade-off ift. reel interesse for de forskellige fag. Jeg var derfor virkelig nervøs for, at når vi kom først kom i gang, at jeg så ville falde fra. Nu er mit første år færdigt og på trods af, at der altid vil være fag, man ikke er lige begejstret for, så har alle fag og professorer fanget min interesse og engageret mig!

I og med, at det er første år Digital Management kører, så havde jeg naturligvis også nogle bekymringer ift., hvor tydeligt det ville være i undervisningen og andre områder. Jeg tror, at mit mindset allerede var indstillet på at være åben over for mindre fejl og forandringer, og der var nogle få områder, som allerede er blevet forbedret til de næste års studerende, så alt i alt har det været en virkelig vellykket første runde af DM.

Min uddannelse

Det mest spændende ved Digital Management er, at den er så relevant. Alle vores fag taler til nutidens og fremtidens erhvervsliv og de fleste af vores cases og eksterne tekster omhandler de mest revolutionerende virksomheder, produkter og forandringer, som vi ser i dag.

Det mest udfordrende ved Digital Management har været programmeringsdelen. Først og fremmest fordi min interesse for programmering er begrænset samt at pensum er på et relativt højt niveau. Dog var bøgerne vi har arbejdet med ift. Python og Machine Learning virkelig været gode og især vores lærer, Daniel Hardt, har formået at engagere eleverne og trække præstationerne op!

Jeg er utrolig glad for både det faglige og det sociale! Digital Management er virkelig et specielt studie, af mange grunde.

Digital Management er et ret bredt studie i den forstand, at vores fag omhandler vidt forskellige områder og aspekter – alle med digitalisering som fællesnævner. Så man kan virkelig bruge den til lidt af hvert. Personligt så tror jeg, at jeg skal arbejde inden for digital marketing eller strategi og ledelse i en digital virksomhed.

Digital Management passer godt til mig som person, fordi jeg er nysgerrig og ambitiøs omkring fremtidige muligheder.

Gode råd

1

Sørg for at vælge den/de linjer, der virkelig interesserer dig! For at gøre det, så ville jeg både tage til Åbent Hus og høre om de linjer, der umiddelbart virker mest spændende samt LÆS fagbeskrivelserne!

2

Vær åbensindet! Både ift. det sociale og det faglige – du kan altid blive overrasket!

3

Hvis du er interesseret i Digital Management, så sørg for at deltage og engagere dig i programmeringsdelen fra første semester!

Studerende på DM

Hør hvad studerende på DM har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

MARIA UJVAROSI

Læs mere

NIKOLETT ERDEI

Læs mere