TAILA SENANU

Kontakt mig
hero
play

Mit studievalg

Jeg har en meget international baggrund, og har altid gået på internationale skoler. Fordi jeg har en stærk tilknytning til Danmark, vidste jeg at jeg gerne ville læse her efter gymnasiet – helst i København, og helst på engelsk. Til at starte med, overvejede jeg ikke rigtig CBS, fordi jeg tænkte at det at læse handel og erhvervsøkonomi ikke var noget for mig. Gennem min tid på gymnasiet overvejede jeg at læse journalistik, kommunikation, eller endda statskundskab, men der var aldrig nogle af de valg, der føltes helt rigtigt. Lige meget hvad skulle det være noget, der kunne føre til en karriere med en meget praktisk og positiv påvirkning på samfundet og med internationale muligheder. Da jeg så endelig kiggede lidt nærmere på IBP, besluttede jeg, at det var det perfekte valg, fordi det ville give mig mulighed for at være mange ting indenfor erhvervsøkonomi og politik, samtidig med, at det ikke nødvendigvis førte i en bestemt retning.

Min uddannelse

Et af mine yndlingsting ved IBP er, at det er så tværfagligt, hvilket giver os mulighed for at tænke og lære på vidt forskellige måder. Nogle af vores fag, de mere politiske for eksempel, kræver mere kritisk tænkning og diskussion, hvor de mere matematiske, økonomiske fag kræver en meget mere struktureret analytisk, tænkning. Dette betyder, at man konstant ændrer sin studiemetode. I starten synes jeg, at det var lidt frustrerende at finde ud af hvad ens tilgang til de enkelte fag skulle være. Jeg følte, at jeg skulle læse og tage noter til alt, hvilket var både tidskrævende og unødvendigt. Nu ved jeg, at hvor meget og hvordan jeg tager noter, kommer til at variere. Heldigvis, er IBP et fantastisk sted at lære fra sine medstuderende.

Gode råd

1

Når man starter, er alle samme sted. Der er ingen grund til at føle at alle er bedre (eller værre) til at læse end en selv. Oplevelsen af IBP bliver meget bedre, hvis man virkelig giver sig tid til ærligt at hjælpe samt lære fra dem, man læser sammen med.

2

Være åben over for at møde nye mennesker og få nye venner specielt i starten. Jeg har mødt nogle af mine bedste venner på IBP, som gør det både nemmere og sjovere at studere sammen.

3

Vælg at bruge din tid på de ting du er nysgerrig efter at vide mere om. Om det er dit studievalg eller dit valg af emne til en eksamen, er det altid bedre, hvis du rent faktisk interesserer dig for det. Det er ikke så vigtigt, hvad du synes er imponerende, eller hvad andre vil have dig til at vælge.

Studerende på IBP

Hør hvad studerende på IBP har at sige om studievalget og hverdagen på studiet. Og kontakt dem med dine spørgsmål.

ADAM PETER MORSING THYSSEN

Læs mere

TARA DASTMALCHIAN

Læs mere

ZAINAB GHAIBY

Læs mere

KATINKA BJØRNDAL THOMSEN

Læs mere